23. februar 2020
Børn og voksne kan transportere sig rundt ved at købe pas til toget »Futte«, som kører gennem alle pansermuseets områder lørdag og søndag. PR-foto
Børn og voksne kan transportere sig rundt ved at købe pas til toget »Futte«, som kører gennem alle pansermuseets områder lørdag og søndag. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To dage med marked i nostalgiens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To dage med marked i nostalgiens tegn
Slagelse - 12. september 2019 kl. 07:58
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er dømt ren nostalgi, når Panzermuseum East i weekenden slår portene op for femte sæson med »Historie & Livsstil« - et marked med salgsboder med kunsthåndværk, delikatesser og unika-varer og som noget nyt i år historieformidlende skuespillere.

Skuespillerne fra Danmark, Sverige, Tyskland og Polen slår sig ned mellem grantræerne i plantagen ved museet for at skabe levende historiefortælling om den moderne tids krige, og museumsejer Allan Pedersen lover, at det er lærerigt for både børn og voksne.

Han lægger i det hele taget vægt på, at weekendens arrangement er for hele familien.

Når børn og voksne passerer Checkpoint Charlie, vil de få udleveret og stemplet deres eget østtyske pas, ligesom en grafitti-maler laver et stykke af Berlinmurens kunst på museets egen Berlinmur.

Mad og musik byder markedet også på, og så kan gæsterne blandt andet prøve kræfter med lerdueskydning med sortkrudt, bueskydning, se baner til miniature-kampvogne, folkedansere, sækkepibespillere og nyde et stykke lagkage i »Kaffe og kage som i gamle dage«-teltet, mens der spilles matador-musik på klaveret.

- Vi garanterer trætte og glade børn efter et besøg hos Historie & Livsstil. Der vil være hele tre legepladser hvor børnene kan lege, lære og bruge kroppen, lyder det fra arrangør Signe Schunck Pedersen, som til daglig driver legetøjsforretningen Moster Signe og er museumsejer Allan Pedersens datter.

Udover legepladserne er der for eksempel bogstavjagt med præmier, ponyridning, guldgravning, hønseskidning, klap en kanin og krigsleg med hardball-gruppen »Ild i Piben«.

Lørdag er markedet åbent klokken 10-17 og søndag 10-16.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk