22. oktober 2021
Elsebeth Hansen og Sigvald Jensen er skuffede over, at det materiale, de har lagt frem for myndighederne, ikke har fået større konsekvenser.Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Elsebeth Hansen og Sigvald Jensen er skuffede over, at det materiale, de har lagt frem for myndighederne, ikke har fået større konsekvenser.Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere andelskasse-ansatte kritiserer tilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere andelskasse-ansatte kritiserer tilsyn
Opdateret 25. oktober 2016 kl. 13:47
Slagelse - 25. oktober 2016 kl. 05:52
Af Arne Svendsen

Flere af de andelshavere, der tilsammen tabte over 22 millioner kroner i forbindelse med, at andelskassen blev overtaget af Finansiel Stabilitet, kunne have beholdt deres penge, hvis der var blevet grebet ind tilbage i 2011, hvor andelskassen kun lige akkurat nåede at opfylde de økonomiske krav.

arrow Læs også: Snart helt slut med Andelskassen JAK

Det siger Elsebeth Hansen og Sigvald Jensen, tidligere medarbejdere i Andelskasse JAK. Det materiale, de forelagde for Finanstilsynet, førte til en fyring af direktør Wolmer Møller, men de er bestemt ikke tilfredse med myndighedernes ageren.

- Vi har lagt masser af materiale frem for Finanstilsynet om vennetjenester og fiflerier, men det var først, da vi truede med at gå til pressen, at der skete noget, så direktør Wolmer Møller blev fyret. Men det er uforståeligt, at Finanstilsynet kan have andelskassen under skærpet tilsyn i fem år, uden at man opdager de ting, som vi har gjort opmærksom på. For eksempel at man har brugt penge fra ratepensioner til at styrke andelskapitalen, uden at der er betalt skat af disse ratepensioner, siger Elsebeth Hansen og Sigvald Jensen.

Tidligere bestyrelsesmedlem i andelskassen, Jørn Melchior Nielsen, kan ikke genkende billedet af, at alt flød og at direktøren havde bestyrelsen i sin hule hånd.

- Til alle bestyrelsesmøder deltog altid fire ansatte, nemlig direktøren, en controller, som redegjorde for balancen, en kreditchef som gennemgik kreditterne, 50 - 100 kundeforhold, samt en medarbejdervalgt repræsentant, siger Jørn Melchior Nielsen.

Han gør også opmærksom på, at andelskassens revisorer ikke er fremkommet med bemærkninger i henhold til oplysninger fra de to tidligere medarbejdere.

Læs mere i Sjællandske tirsdag.

arrow Andelskasses direktør og formand afkræves 14 mio. kr.
23. december 2016 kl. 05:47 Opdateret: kl. 12:38
arrow Finanstilsyn sagde nej til køber af andelskasse
02. november 2016 kl. 07:46 Opdateret: kl. 08:50
arrow Finansiel Stabilitet opsiger tusinder af kunders konti i andelskasse
31. oktober 2016 kl. 17:59 Opdateret: kl. 11:57
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk