13. juni 2021
Her foto af Henning Petersens parkerede bil begravet i sne sammen med uafhentede affaldsspande - med snetop på.
gallery icon

Se billedserie

Her foto af Henning Petersens parkerede bil begravet i sne sammen med uafhentede affaldsspande - med snetop på.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere Korsør-redaktør i sydlig ekstrem snestorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tidligere Korsør-redaktør i sydlig ekstrem snestorm

Madrid i Spanien er druknet i sne. Henning Petersen beskriver vejret som grotesk usædvanligt.

Slagelse - 13. januar 2021 kl. 20:19
Af Helge Wedel

Selv om vintervejret også aktuelt viser sin kolde sneside frem i Danmark er det intet at regne for i sammenligning med den to dage lange snestorm, som tidligere lokalredaktør i Korsør Henning Petersen netop har oplevet i Madrid, hvor han har boet siden 2007.

Da Henning Petersen vågnede op søndag morgen, lå der sne i mere end en halv meters højde udenfor gadedøren. Madrid havde gennem to døgn været udsat for det værste snefald i en menneskealder.

- Det har været ganske grotesk usædvanligt. Min svigermor på 86 år har aldrig før oplevet noget lignende, og jeg selv har hidtil kun set snefnug falde en tre-fire gange, som så straks er smeltet igen på overfladen, fortæller Henning Petersen

Stadig kaos

Selv om der nu er gået flere dage siden snestormen, er forholdene i Madrid stadig præget af kaos. Byen har slet ikke været forberedt på en sådan ekstrem vejrsituation. Beredskab til at rydde vejene har ikke eksisteret og noget så basalt som lagre af vejsalt heller ikke.

- Da temperaturen de seneste dage er gået fra tø om dagen til frost om natten, er veje og gader blevet omdannet til skøjtebaner. Og ikke færre end 1.200 personer er siden mandag endt på hospitalernes skadestuer med brækkede lemmer efter fald, siger Henning Petersen.

Risiko ukendt

- Langt hovedparten af Madrids befolkning har aldrig tidligere haft en snebold i hænderne. Så risikoen ved at bevæge sig rundt i sne og is kender de ikke til, siger Henning Petersen.

Snerydningen på de mest befærdede veje skrider nu langsomt fremad, blandt andet bistået af militære køretøjer. Men først efter den kommende weekend ventes forholdene at blive nogenlunde normale, fordi vejr-prognoserne melder om stigende temperaturer.

- Det var meget hyggeligt den første snedag, hvor den ellers travlt bil-trafikerede hovedgade nær min bopæl blev omdannet til en gågade. Men nu er det ikke så sjovt længere, konstaterer Henning Petersen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk