10. december 2019
De to jubilarer exstorrepræsentant Jørgen Thers og broder Niels Thers flankeret af deres respektive hustruer fru Lizzie Thers og fru Alice Thers. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

De to jubilarer exstorrepræsentant Jørgen Thers og broder Niels Thers flankeret af deres respektive hustruer fru Lizzie Thers og fru Alice Thers. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thers-brødre modtog 50-års hæderstegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thers-brødre modtog 50-års hæderstegn
Slagelse - 10. oktober 2018 kl. 08:36
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Korsør: Broderloge 60 Hammeren har tildelt bagerbrødrene Jørgen og Niels Thers Ordenens 50 års Hæderstegn for deres 50 års medlemsskab af Odd Fellow Ordenen.

Ved begivenheden deltog også broder Storsire Erling Stenholdt Poulsen, Distriktsdeputerede Storsire Bo Hansen og de to jubilerende brødres familier samt besøgende fra andre loger.

Det blev bemærket, at Jørgen og Niels Thers i deres logeliv har haft hver deres dagsorden, men også samme positive holdning til livet og samme opfattelse af et liv med respekt for andre mennesker.

Jørgen Thers ville gå hele vejen, mens Niels Thers frabad sig valgte embeder, da de meldte sig ind. Nu 50 år efter deres invielse er de begge to enige om, det var de rigtige valg, de gjorde den gang.

Logens overmester Kurt Sørensen kom i sin tale ind på deres mangeårige optimale virke som bagere i Korsør trods deres forskelligheder:

I er to brødre, vidt forskellige, og dog er der en stærk kraft mellem jer. Vi kan vel kalde det en sammenhængskraft. I har formået at arbejde sammen i det bageri, som familiegenerationer før jer, har skabt.

Jeg mødte jer første gang i 1976 i bageriet ca. kl. 05.00 om morgenen. Jeg kom efterfølgende mange gange om morgenen, og jeg fandt hurtigt ud af, at Jørgen var den udfarende kraft i bageriet, nå ja, jeg burde måske kalde det den udkørende i stedet for. Altid i færd med at pakke varebilen med brød til færgerne og til jeres andre udsalgssteder.

Når man så kom ind i bageriet og så Niels, var man ikke i tvivl om, hvem der var bageriets bagende kraft. Altid hårdt arbejdende og med begge hænder i gang på samme tid. Ofte fløjtende, og altid med en cola indenfor rækkevidde.

Her blev virkelig arbejdet igennem, både af svendene, men særligt af mester selv.

Dog er der to, som ikke må glemmes i den henseende. Nemlig de to bærende kræfter i Thers bageriet. Det er fru Lizzie Thers og fru Alice Thers. I kan være stolte af jeres mænd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk