12. april 2021
To teenagere var ikke meget for at standse i den stjålne Suzuki Liana. Flugten endte brat i rundkørslen i Slagelses østby, hvorfra de to endda forsøgte at flygte. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

To teenagere var ikke meget for at standse i den stjålne Suzuki Liana. Flugten endte brat i rundkørslen i Slagelses østby, hvorfra de to endda forsøgte at flygte. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teenagere blæste på alt og alle under vanvidskørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teenagere blæste på alt og alle under vanvidskørsel

To drenge blev onsdag eftermiddag anholdt efter biljagt igennem Slagelse. De nåede at være involveret i et sammenstød, hvorefter de skred fra uheldsstedet til fods, inden politiet fik fat i dem.

Opdateret 28. januar 2021 kl. 09:45
Slagelse - 27. januar 2021 kl. 19:38
Af Carsten Lysdal

Det begyndte med en anmeldelse af et biltyveri klokken 13.39. Det endte med et sammenstød, en smadret flugtbil, en stribe patruljevogne og en anholdelse af to drenge på 15 og 17 år en lille time efter onsdag eftermiddag.

arrow Læs også: 15-årig flagede med vanvidskørsel på socialt medie: Tidligere bortvist for at tæve skolekammerat til blods

Således måtte flere betjente assistere, da en ung bilist - uden kørekort af ganske naturlige årsager og med en jævnaldrende kumpan på passagersædet - blæste politiets anvisninger om at standse i en stjålen Suzuku Liana en lang march.

Forinden havde vagtcentralen rundkastet anmeldelsen af et biltyveri til samtlige patruljer i området.

- En af dem ser så bilen, og man optager eftersættelsen, fortæller vagtchef Kent Edvarsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sammenstød efter få minutter

Jagten begyndte i midtbyen, hæsblæsende ad eksempelvis Parkvej, Ingemannsvej, Skolegade, Smedegade og senere Tjørne Allé, mens kursen var sat mod øst. Efter blot få minutter kolliderede de to flygtende drenge dog med en modkørende bil i rundkørslen i Skovsø.

Hermed var jagten dog ikke slut. De to flygtede til fods.

- Men de var ikke hurtige nok og blev løbet op af nogle af vores betjente, fortæller vagtchefen, der efterfølgende kunne bekræfte, at de to befandt sig i politiets varetægt.

Søger vidner

Hvorvidt de skal fremstilles i et grundlovsforhør, var onsdag eftermiddag usikkert. Sammenstødet skulle på daværende tidspunkt først klarlægges, og med deres unge alder in mente syntes det uklart.

- Vi har jo at gøre med et biltyveri, der er ret enkelt og så en række simple færdselsforseelser. Der skal helst en straffelovsovertrædelse til, hvor vi for eksempel kan sige, at de har bragt andres liv og levned i fare, siger vagtchefen.

Derfor søger politiet også vidner til kørslen. Eventuelt nogle, der måtte være sprunget for livet, da de to er kommet ræsende.

Spørgsmålet om straffelovsovertrædelserne handler om, hvorvidt flugtbilisterne uagtsomt har forvoldt betydelig skade på nogens legeme eller helbred, eller om de med forsæt har forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

- Hvis nogen har været i en situation, hvor de har skullet springe for livet eller gøre andet for ikke at blive påkørt, hører vi meget gerne fra dem, uddyber vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk