9. december 2019
- Det er ikke muligt at give gratisydelser, samtidig med at man får et regionalt tilskud til patienterne, siger formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen om Godt Smils tiltag.
- Det er ikke muligt at give gratisydelser, samtidig med at man får et regionalt tilskud til patienterne, siger formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen om Godt Smils tiltag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tandlægeforening svarer på kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tandlægeforening svarer på kritik
Slagelse - 13. juli 2019 kl. 08:33
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Tandlægeforeningen har ikke forhindret tandlæger i at give rabat eller gratisydelser. Men vi har informeret dem om, at det ikke er muligt samtidig med, at man får et regionalt tilskud til patienterne. Det fremgår af tilskudsbekendtgørelsen, at priserne ikke må fraviges for ydelser med fast pris og fast tilskud.

Det skriver Torben Schønwaldt, formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen, i en mail til Sjællandske i anledning af artiklen tirsdag 9. juli om den landsdækkende tandlægekæde Godt Smil, med afdeling i Smedegade i Slagelse, der gerne vil give et gratis eftersyn til kunderne.

Godt Smil skriver i en udsendt meddelelse, at dette tiltag er blevet stoppet af Tandlægeforeningen, der er tandlægernes fagforening. Hvorfor fremgår ovenfor.

Torben Schønwaldt skriver videre, at Tandlægeforeningen mener, at faste lave priser på den basale og forebyggende tandpleje er en fordel for patienterne.

- Det giver prisgennemsigtighed og sikkerhed for at basal tandpleje koster det samme, om man bliver behandlet i Thyborøn eller Hellerup, skriver han.

Han tilføjer, at hvis tandlægen forlader det regionale tilskudssystem, altså vælger at praktisere uden for særloven, er prissætningen helt fri.

- Det er der nogle få tandlæger der har valgt at gøre. Men det betyder så, at patienterne ikke får regionalt tilskud, skriver han.

- For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, at der ud over basale tandplejeydelser med fast pris og fast tilskud, er en lang række ydelser, både med og uden regionalt tilskud, hvor tandlægen kan fastsætte patientandelen frit, slutter Torben Schønwaldt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk