1. oktober 2020
Fire mænd og en kvinde tiltales for røveri og medvirken. De skal for retten på tirsdag den 7. januar.  Foto: Solveig Hansen
Fire mænd og en kvinde tiltales for røveri og medvirken. De skal for retten på tirsdag den 7. januar. Foto: Solveig Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tacklede centervagt og flygtede efter røveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tacklede centervagt og flygtede efter røveri
Opdateret 04. januar 2020 kl. 08:51
Slagelse - 04. januar 2020 kl. 08:10
Af Carsten Lysdal

Det endte med vold og yderligere trusler om tæsk, da en trio unge mænd den 8. april 2019 en time før lukketid indfandt sig i forretningen Intersport i Vestsjællandscentret.

arrow Læs også: Tre unge dømt for røveri: Tacklede centervagt under flugt

Her havde ingen af de tre til hensigt at betale for noget som helst, men handlede i ond tro, da de pakkede to Puma-træningsjakker og to jakker af mærket Peak Performance ned i en såkaldt russerpose, der er fremstillet til formålet, idet detektorerne i indgangspartiet ikke kan »fange« den.

Den anslåede værdi var 4500 kroner, og det skulle vise sig svært for de tre forbrydere at komme derfra.

De tiltales nu alle for røveri efter straffelovens paragraf 288, ligesom en 21-årig pige også risikerer en tur bag de stive gardiner. Hun hjalp på den måde, at hun ventede i et køretøj på parkeringspladsen, mens kumpanerne stjal, slog, sparkede og flygtede fra centret.

En 24-årig udlænding, der udover en tur i fængsel også risikerer at blive smidt ud af landet, forlod efter tyveriet butikken med de stjålne effekter. En centervagt stod dog ifølge anklageskriftet klar, efter at også personalet havde forsøgt at tilbageholde mændene.

Netop vagten forsøgte at holde styr på den 24-årige med russerposen. Sidstnævnte fik dog held med at kaste tyvekosterne i retning af en 22-årig mand, der kunne løbe fra gerningsstedet, mens en 21-årig mand tacklede centervagten.

Den form for vold resulterede i, at centervagten røg ind i en skillevæg, hvormed den 24-årige kunne vriste sig fri efter tumulten.

For netop den 21-åriges vedkommende, såvel som hans jævnaldrende, kvindelige chaufførs, er der flere overtrædelser, der kan hjælpe til en tur bag tremmer.

På en adresse, som politiet besøgte dagen efter - den 9. april - fandt ordensmagten frem til et hjemmelaboratorium.

Her kunne bearbejdning af ikke under 444 hampeplanter finde sted, hvilket skønnedes at kunne indbringe et klækkeligt beløb. Udbyttet i hash vurderedes til 12,65 kilo.

De fire skal for Retten i Næstved på tirsdag.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk