14. april 2021
Sammenstimlen af op imod 70 mennesker vakte torsdag formiddag forargelse blandt flere. Foto: Jakob Gandløse Jensen
gallery icon

Se billedserie

Sammenstimlen af op imod 70 mennesker vakte torsdag formiddag forargelse blandt flere. Foto: Jakob Gandløse Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehuskø fik borger til at tilkalde politiet: »Jeg blev møgforarget«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuskø fik borger til at tilkalde politiet: »Jeg blev møgforarget«

Omtrent 70 mennesker stimlede sammen på smal gang og i venterum, da sygehussystem for blodprøvetagning onsdag middag svigtede. Det fik borger til at ringe til politiet.

Opdateret 09. april 2021 kl. 12:54
Slagelse - 09. april 2021 kl. 06:08
Af Carsten Lysdal

Det var svært at se forskel på afdelingen for blodprøvetagning på Slagelse Sygehus og så en banegård torsdag formiddag.

Her gik systemet kortvarigt ned, hvilket førte til koks. Og med en i forvejen stor udfordring i forhold til borgere, der møder op alt for tidligt, gav det endnu mere trængsel på gangene, end der normalt er tale om.

Det blev dog for meget for Erling Raahauge, der talte godt og vel 70 mennesker fordelt i to rækker på gangen og i venterummet, der var propfyldt.

- Jeg blev møgforarget. Man måtte jo nærmest gå sidelæns, og der var personer foran mig, der havde ventet i over en time og så fik at vide, at der nok ville gå tre kvarter mere, siger Erling Raahauge, der med konstateringen af to tømte spritbeholdere på vejen ind in mente gik fluks udenfor og ringede til politiet.

- Det er jo en klar overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Og så endda på et sygehus. Det kan ikke være rigtigt, siger borgeren fra Sorø, der er med i et projekt og derfor skulle have taget en blodprøve.

Prøver at løse udfordringer

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter, at en patrulje kørte til sygehuset, hvor der omkring klokken 11.30 var kommet styr på proppen.

Vagter sørgede for at få spredt mængden af mennesker, således at alle regler kunne overholdes. Særligt i forhold til coronarestriktioner.

Man gjorde derfor ikke yderligere, lyder det fra politiet.

Ifølge Henrik Stig Jørgensen, lægefaglig vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, er det imidlertid en tilbagevendende problematik med køer og stuvende fulde venteværelser.

- Vi har af og til en udfordring med, at borgere møder alt for tidligt op til deres prøvetagningstid, hvilket bevirker, at vores venteværelser fyldes unødigt. Vi vil derfor gerne komme med en opfordring om, at borgerne kommer til tiden og ikke for lang tid inden, siger han og uddyber, at sygehuset hele tiden forsøger at skabe de bedste rammer.

- Vi har af samme årsag udvidet vores åbningstider netop for at brede presset ud over et større tidsrum. Selvom det har hjulpet en del, består problemet altså endnu, så vi håber derfor, at folk lytter til vores opfordring, slutter han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk