4. august 2020
Det er disse bygninger ved det »gamle« sygehus, der er tale om.  Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Det er disse bygninger ved det »gamle« sygehus, der er tale om. Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehus vil sælge ud: Kommune står parat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus vil sælge ud: Kommune står parat
Slagelse - 20. januar 2020 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langs Ingemannsvej i Slagelse vil udbygningen af Slagelse Sygehus efterlade flere bygninger, der kan komme kommunens borgere til gavn.

Sådan lyder det i hvert fald på borgmesterkontoret, hvor John Dyrby Paulsen (S) udviser stor interesse for at få Slagelse Kommune i spil som en overtager.

- Det kunne i høj grad være i vores interesse. Regionsrådet er i forvejen inde på de tanker, så det kan være win-win for alle, siger borgmesteren.

Region Sjælland fulgte i sidste uge politisk op på den rokadeplan og de følger, Slagelse Sygehus' udbygning får for de bygninger, der er allerældst. Således besluttede regionsrådet, at man bør frasælge og nedrive flere af de bygninger, der ikke længere skal rumme sundhedsaktivitet.

- Det handler om at effektivisere vores bygningsmasse, hvor vi bygger nyt og bruger de gamle optimalt. Der er nogle bygninger, hvor planen er at få dem frigjort og solgt, fortæller byggechef i Region Sjælland Kurt Reitz, der bekræfter, at man er i dialog med Slagelse Kommune.

Slagelse har teten

To af bygningerne er så slidte, at de skal rives ned. Det er to mindre af slagsen, som ligger ud mod Ingemannsvej i forlængelse af misbrugscentret.

Samtidig er der i hvert fald fire i samme område, som vækker Slagelse Kommunes interesse. Det drejer sig om bygningerne 30, 34, 36 og 40, som skal udfases og derfor nu bringes i forhandling med Statens Ejendomsselskab, Freja, om et muligt salg.

Slagelse Kommune har dog førsteret på at byde ind.

- Det er sådan, at vi altid går til den pågældende kommune, siger Kurt Reitz, der i den forbindelse bemærker, at Freja først kommer i spil, hvis det er sådan, at bygningerne skal udbydes offentligt til private.

Parkeringsplads eller boliger?

I lokalplanen for bygningerne lyder anvendelsesbestemmelsen på »sygehus- og sundhedsaktivitet«. Derfor skal der formentlig en ny lokalplan til, hvis Slagelse Kommune ønsker boliger.

Her er der i øvrigt en ekstra dimension - som tidligere skrevet i Sjællandske - idet Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er begyndt at røre på sig i forhold til indsigelser, fordi man i netop det område ligger inden for Antvorskov Øvelsesplads' støjkonsekvenszone.

Det er dog ikke noget, som borgmesteren vil dvæle ved nu. Han tænker mere på, hvordan de i forvejen velbeliggende grunde og bygninger kan anvendes, såfremt kommunen får kløerne i dem.

- Vi kan bruge det til boliger eller måske et parkeringshus. Jeg har arbejdet meget for at udvide bymidten. Det gælder ned til stationen og campus, men også op imod sygehuset, for det er en del af byens centrum, lyder det fra borgmesteren.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk