11. juli 2020
De stridende parter optræder på samme skilt. Foto: Helge Wedel
De stridende parter optræder på samme skilt. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strid mellem friskole og børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strid mellem friskole og børnehave
Slagelse - 13. oktober 2017 kl. 12:33
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forlev Fribørnehave er opsagt af Forlev Friskole, der vil nedrive børnehaven. Parterne mødes nu via advokater i Retten, da børnehaven ikke vil acceptere opsigelsen.

arrow Læs også: Børnehave konkurs

En bitter og ærgerlig strid med børnehavebørn og skolebørn i centrum udspiller sig mellem Forlev Friskole og Forlev Fribørnehave med godt 20 børn, der lejer et hus af skolen. Huset er placeret langs indkørslen til skolen, der vil have revet huset ned, så der kan skaffes mere plads til afsætning af børn og parkering. I følge formand for bestyrelsen for Forlev Friskole Carsten Johansen er det af bygningssagkyndige for længst fastslået, at huset med børnehaven er i en så dårlig forfatning, at det ikke kan betale sig at sætte det i stand. Han ærgrer sig over striden mellem de to naboer.

- Tilbage i 2012 aftalte vi derfor med børnehaven, at den kunne leje sig ind i vores tidligere bygning til sfo, som ville blive ledig, når vi fik bygget det nye indskolingshus, som vi tog i brug for et års tid siden. Alle synes dengang, at det var en god idé. Desværre fik vi ikke skrevet aftalen ned i et referat, siger Carsten Johansen til Sjællandske.

Det har dog vist sig, at man ikke kun blive enige om den nye lejekontrakt. Derfor opsagde skolen den nuværende lejekontrakt med henblik på en ny. Heller ikke det hjalp. Så før sommerferien blev børnehaven opsagt igen og nu med henvisning til, at skolen ønskede at rive huset ned.

- Det er mit indtryk, at de slet ikke vil flytte i dag. Der er tale om et erhvervslejemål. Vi har overgivet sagen til en advokat, da børnehaven ikke ville acceptere vores opsigelse, siger Carsten Johansen. Han ærgrer sig over, at sfo-bygningen bare står ubenyttet hen og koster skolen penge. Han ved ikke, hvor længe man skal vente på en retslig afgørelse i sagen.

Formanden for Forlev Fribørnehave Dan Nissen har en lidt anden udlægning af konflikten.

- Vi har sagt nej til en passus i lejekontrakten, der vil give skolen mulighed for at opsige os efter otte år uden erstatning. Og vi har kritiseret den planlagte renovering af de tidligere sfo-bygninger som alt for skrabet, siger Dan Nissen til Sjællandske.

Han understreger, at børnehaven gerne vil flytte ind i sfo-bygningen, men altså uden tilføjelsen om de otte år i lejekontrakten, ligesom renoveringen af bygningen skal modsvare den ekstra husleje, som børnehaven skal betale ved overflytning til den tidligere sfo-bygning.

- Jeg forstår heller ikke, at skolen helt har afvist, at der er noget at forhandle om, siger Dan Nissen. Han oplyser, at det ikke er undersøgt efter den nuværende opsigelse at flytte andre steder hen.

Forlev Fribørnehave en privat drevet fuldtidsinstitution.

Men altså nu opsagt i et hus, som udlejeren Forlev Friskole ønsker at rive ned.

arrow Konflikt årsag til ny privat børnehave
13. februar 2019 kl. 08:16 Opdateret: kl. 16:14
arrow Friskole åbner børnehave - strid ikke afgjort
20. september 2018 kl. 07:09 Opdateret: kl. 14:48
arrow Politikeres uenighed kan bremse friskoles byggeprojekt
24. januar 2015 kl. 17:02 Opdateret: kl. 17:26
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk