16. juni 2021
Bauhaus lufter endnu engang planer om Slagelse-tilflytning. Tidligere var det planen at lægge varehuset på Hunsballe-grunden.
gallery icon

Se billedserie

Bauhaus lufter endnu engang planer om Slagelse-tilflytning. Tidligere var det planen at lægge varehuset på Hunsballe-grunden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stort byggemarked har bejlet i årevis: Nu synes Slagelse-placering endelig på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stort byggemarked har bejlet i årevis: Nu synes Slagelse-placering endelig på plads
Slagelse - 16. januar 2020 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal

300 byggevarehuse i 19 lande. Siden grundlægger Heinz Georg Baus åbnede det første byggevarehus i Mannheim i Tyskland i 1960, har Bauhaus ekspanderet gevaldigt. Og det fortsætter.

arrow Læs også: Kritik af udvalgsformand: »Glemte« at invitere kolleger til borgermøde

Således ønsker byggemarkedet at udvide rækken af i forvejen 18 varehuse i Danmark til i alt 29 i fremtiden, og et af dem skal ligge i Slagelse. Nærmere bestemt ved Kongevejen, hvor der ligger en 66.000 kvadratmeter rummelig plet parat, der af flere benævnes »Danmarks bedst beliggende erhvervsgrund«.

Tæt ved motorvej, indfaldsveje og lignende synes placeringen nemlig skræddersyet til Bauhaus, som helt tilbage i 2014 - men forgæves - bejlede til Hunsballe-grunden. Dengang gik en etablering fløjten, blandt andet fordi man ikke kunne få tilladelse til at bygge egen adgangsvej.

Tidligt stadie

Der er endnu ikke indsendt en anmodning om opstart af lokalplan, der er nødvendig for at få projektet på skinner. I samarbejde med Slagelse Kommune har man imidlertid tirsdag afholdt borgermøde med de naboer på Kongevejen, som med al sandsynlighed vil kunne mærke, at de får et byggemarked tæt på.

- Vi er i det absolutte forstadie. Da vi vedtog kommuneplanen, lovede vi borgerne, at de ville blive inddraget så tidligt som overhovedet muligt. Og det har vi gjort, fortæller Jørgen Grüner (SF), formand for miljø-, plan- og landdistriktsudvalget, der mener, at beboere, der bliver berørt, har et væsentligt ord at knytte, inden spaden stikkes i jorden.

- Vores melding til Bauhaus var, at planerne så gode ud, men at vi først skulle have borgerne i spil, siger formanden, der mener, at der er gode takter i de planer, som Bauhaus netop fremlagde forleden.

Tages med på råd

Et salg af grunden til Bauhaus afhænger af, om lokalplanen og projektet kan godkendes. Den proces starter nu, og et umiddelbart skøn fra udvalgsformanden lyder på, at der kan ligge en plan klar til politisk behandling i slutningen af året.

Herefter følger en otte uger lang høringsperiode, hvorefter så lokalplanen kan vedtages i byrådet i starten af 2021. Først herefter starter det egentlige arbejde med at bygge.

Og ifølge Jørgen Grüner er der intet, der tyder på bump.

- Bauhaus har fremlagt planerne, og hvis det skal blive til noget, skal der findes løsninger til gavn for borgerne. Det skal skærmes godt, så ikke man skal kigge direkte ned på dette erhvervsområde. Samtidig skal der gøres noget ved mulig støj, ligesom lysreklamer ikke må blive for dominerende. Og dette har Bauhaus et forslag på. Jeg vil næsten tro, at det kan blive bedre derude, end det er i dag, lyder det fra udvalgsformanden, der blandt andet nævner anlæggelsen af en beplantet støjvold, der dels skal bruges som afskærmning, dels kan bruges i et rekreativt øjemed.

Vil bygge flere steder

Bare på Sjælland ønsker Bauhaus at udvide med fem varehuse: i Slagelse, Køge, København, Hørsholm og Helsingør. Administrerende direktør Mads Jørgensen håber i den forbindelse, at det nu lader sig gøre at få et byggemarked på plads i Slagelse, efter drøftelserne om Hunsballe glippede.

- Der er selvfølgelig stadig nogle bekymringer, og vi har lyttet meget til naboerne. Her er det ikke så meget udsigten, men støjen, der er blevet diskuteret. Med den støjvold, vi tænker at etablere, kan vi dog ifølge beregningerne få støjniveauet så langt ned, at det vil støje mindre, end motorvejen gør i dag. Samtidig skal den helst holde i mange år, siger den administrerende direktør.

Der vil samtidig komme tryk på vejene omkring grunden og det formentlig kommende byggemarked. Derfor skal der ses på, hvordan der sikres en ny adgangsvej - måske endda en svingbane - som beboerne på Kongevejen dog ikke skal ligge søvnløse over.

- Vi tænker i nogle trafikale foranstaltninger på vejen, selv om det selvfølgelig ikke er os, men kommunen, der skal stå for eventuelle bump. Det er faktisk ikke planen, at Kongevejen overhovedet skal belastes, da indkørslen skal ske fra den store vej, siger Mads Jørgensen, der regner med gennemsnitligt 1200-1500 biler dagligt.

- Det vil dog variere meget. Selvfølgelig vil weekender være tidspunkter, hvor der er mange kunder og biler, bemærker han.

Det ventes i øvrigt, at der skal ansættes omtrent 100 såvel fuldtids- som deltidsmedarbejdere, om end man fortsat er på et tidligt stadie.

- Vi tager det ad dialogens vej, og vi mærker, at der er opbakning til planerne, siger han.

arrow Bauhaus på vej til Slagelse: Bringer 100 arbejdspladser med sig
16. januar 2020 kl. 05:30 Opdateret: kl. 07:07
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk