18. maj 2021
Jesper Høegh Lyngholm fik nedsat sin dom med tre måneder.
Jesper Høegh Lyngholm fik nedsat sin dom med tre måneder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storsvindler dømt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storsvindler dømt igen
Opdateret 29. august 2011 kl. 08:22
Slagelse - 25. august 2011 kl. 09:51
Af Jens Christian Bachmann
Slagelse: Jesper Høegh Lyngholm, 38-årig slagelseaner dømt for bedrageri, fik kun meget lidt ud af at anke sin straf på halvandet års fængsel til Østre Landsret.

Manden, som fra engang i 2008 og til begyndelsen af i år snød mindst 65 mennesker rundt om på Sjælland og Fyn for et samlet beløb på knap 280.000 kroner, ville gerne have gjort sin straf gjort betinget, så han ikke skulle i fængsel for at afsone den.

Men den købte landsrettens dommere ikke.

De mente dog, at manden i byretten var dømt efter en paragraf i straffeloven, som hvad praksis angår taler om bedrageri for beløb på omkring en halv million kroner og derover, og da Jesper Høegh Lyngholm "kun" havde snydt sine "kunder" for under 300.000, valgte dommerne at skære tre måneder af straffen. Et år og tre måneder er derfor, hvad den endelige dom lyder på.
Et simpelt trick
Den 38-årige mand erkendte ved den oprindelige retssag, at han led af ludomani - sygelig spillelidenskab - og derfor havde skaffet sig penge ved at snyde en masse mennesker.

Det skete på en måde, som krævede, at ofrene ikke stillede for mange spørgsmål: Han gik simpelt hen ind i forretninger - blandt andet i Slagelse, Korsør og Skælskør - og førte en fiktiv samtale i mobiltelefon. Her lod han med tydelig stemme alle omkring sig vide, at en forretningsforbindelse var brændt inde med fladskærms-fjernsyn og bærbare pc'er til en pris af 2.500 kroner stykket.

Det fik mange til at hoppe på og give den for dem ellers ukendte mand 2.500 kroner - nogle "købte" sågar både tv og computer og betalte således Jesper Høegh Lyngholm 5.000 kroner. Hver gang forsvandt han og efterlod sine "kunder" med skuffede forventninger og en fladere pengepung.
Ønskede behandling
- I langt de fleste tilfælde kom folk selv og spurgte, om de måtte købe varerne. Det sagde jeg selvfølgelig ja til og tog pengene, forklarede den dømte under grundlovsforhøret dagen efter sin anholdelse.

Jesper Høegh Lynghold forklarede også i den oprindelige retssag, at hans ludomani havde fået ham til at forsøge selvmord.

Og da han havde håbet, at landsretten som nævnt havde gjort straffen betinget, fordi han så ville lade sig behandle for sin sygdom.

Men det kan han gøre, når han har siddet i fængsel i en periode, har Østre Landsret netop afgjort.
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk