17. juni 2021
Alle skolebuslinjer udtages, mens andre busser skal køre efter reduceret plan.
Alle skolebuslinjer udtages, mens andre busser skal køre efter reduceret plan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store forandringer med busdriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store forandringer med busdriften
Slagelse - 24. marts 2020 kl. 09:19
Af Arne Svendsen

Når Danmark lukker ned, skal der ikke køre så mange busser mere. Det gælder også Slagelse Kommune, hvor en række ruter til skolerne stoppes, mens andre omlægges til ferieplan.

- I sidste uge bad jeg forvaltningen om at få stoppet nogle af de mange store busser, som kører tomme rundt på landevejene. Når der hverken er skolebørn eller ældre med, så er det jo et helt absurdt ressourcespild med slid på vejene og unødig belastning af miljø/omgivelser. Heldigvis har forvaltningen arbejdet hurtigt og fået en aftale med Movia,, fortæller formand for kommunens udvalg for teknik og erhverv, Vilum Christensen (LA).

Det fremgår af en udsendt meddelelse fra centerchef Flemming Kortsen, at Movia vil reducere køreplanerne og indføre nødplaner

Overordnet set udtages alle skolebuslinjer, mens busstamnettet fastholdes.

Busstamnettet følger en feriekøreplan, som stort set svarer til hverdagskørsel med undtagelse af, at man tager de få afgange ud, der kun har til formål at aflaste busserne ved myldretid.

Nødkøreplanen indebærer at følgende linjer: 901 - 902 - 431 - 437 - 438 og 460 kører reduceret efter normal ferieplan.

Buslinjer som i forvejen ikke kører i skolernes ferietid nedlægges. Det drejer det sig om følgende linjer: 433, 439, 462, 484, 491, 494, 495, 496, 497, 498.

Nødkøreplanen implementeres fra mandag den 30. marts 2020 og vil som udgangspunkt vare i to uger.

Sideløbende er kommunen i dialog med en Egons Busser (som i forvejen varetager de lukkede kørsler) med henblik på at etablere en særlig åben kørselsordning for de borgere i landdistrikterne, der måtte blive ramt af nedlæggelserne.

Det bliver en gratis ekstra serviceordning som indebærer, at kørslen bestilles direkte hos operatøren, der så koordinerer fælleskørsler.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk