19. september 2019
For små fem år siden oprettede klubbens formand, Dennis Steensen, en Facebook-gruppe om mini-racerne. I dag har gruppen 835 medlemmer. Se også klubbens hjemmeside: www.raceklub.dk. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

For små fem år siden oprettede klubbens formand, Dennis Steensen, en Facebook-gruppe om mini-racerne. I dag har gruppen 835 medlemmer. Se også klubbens hjemmeside: www.raceklub.dk. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store drenge dystede med små biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store drenge dystede med små biler
Slagelse - 24. marts 2019 kl. 13:53
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et rekordstort antal biler - 35 - var tilmeldt, da Korsør Scalextric Race Klub i weekenden var vært ved 2. afdeling af danmarksmesterskaberne i »digital scalerace«.

Der var ikke så meget motorlarm og lugt af brændt gummi, men der var til gengæld masser af miniaturebiler, hygge og nørderi hos de fremmødte bil-entusiaster lørdag formiddag i Kulturhuset, hvor den store model-racerbane findes på 2. sal.

- De fleste af os er vilde med racerbiler og løb og startede i sin tid på stuegulvet med farmand og en modelbane. Ingen har jo råd til en ægte racerbil, så det her er en måde at lege sig ind i universet - og samtidig have det sjovt med andre bil-interesserede, siger Dennis Steensen, som er formand for Korsør Scalextric Race Klub.

Klubben blev startet i 2015 og har lige nu 11 aktive medlemmer - alle »drenge« fra 46 år og opefter. Der er endnu ingen piger i klubben.

- Det er jo nok mest en drenge-hobby, men vi kunne rigtig godt tænke os nogle flere medlemmer - uanset køn og alder. Det kræver blot en interesse i bilerne og lyst til at hygge sig med ligesindede, fortæller Dennis Boesen, 46, der er aktivt medlem i klubben - og som sidste år blev nummer to ved DM.

Selv om alle gerne vil vinde - især til et DM - så er der ingen tvivl om, at hyggen og det sociale spiller en afgørende rolle for deltagerne. Den kollegiale snak, hvor man kan sammenligne bilerne og deres formåen - og give hinanden tips, tricks og inspiration.

- Man kan faktisk lave mange små ændringer ved bilerne, som gør, at de kører hurtigere og ligger mere stabilt på banen, fortæller Dennis Boesen.

Der er flere klasser - ligesom i rigtige biløb - og forskellige regler, der gælder. Nogle biler skal være standard, mens andre kan tunes og »pimpes« i det uendelige.

Prisen for en typisk bil ligger på mellem 600 kroner og 1000 kroner, men man skal naturligvis også have en bane at køre på.

Og når først interessen tager fart, så gør omfanget af udstyr det som regel også.

- Jeg har vel efterhånden noget over 100 biler, indrømmer formanden.

Med 35 biler til start skal der køres mange omgange, for alle kan naturligvis ikke køre på én gang. Der er plads til seks biler ad gangen på banen, og derfor varer arrangementet fra klokken 11 og omkring syv-otte timer frem. Hvert løb tager 10 minutter, og på den tid kan bilerne tilbagelægge omkring 37 omgange.

En fejlfri omgang kan køres på omkring 12 sekunder. Løbene bliver overvåget af folk fra DMRU - Dansk Mini Racing Union - samt en computer, der holder øje med omgange og tider via en lille chip i bilerne.

Langs banen står kørerne med deres fjernstyring, og andre folk med gule veste står klar til at sætte bilerne tilbage på banen, hvis de har kørt for stærkt i et sving og er røget af banen. Det sker tit, for alle vil gerne først over målstregen. Men vigtigere er det at finde en rytme, hvor bilen holder sig på banen - ligesom i den virkelig verden.

Bilerne kan faktisk løbe tør for »brændstof«, selv om det er el-biler. Lige som i et rigtigt løb skal man planlægge et besøg i »pitten« for »optankning«. Hvis man glemmer det, risikerer man, at bilen ganske enkelt går i stå.

- Der er utrolig meget taktik i løbene, for vi vil jo gerne gøre det hele så realistisk som muligt, selv om bilerne er 32 gange mindre end de rigtige racerbiler, siger formanden, som gerne inviterer alle, som har lyst til at prøve biler og bane, til at kikke forbi, når klubben mødes i Kulturhuset hver tirsdag og torsdag aften.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk