23. marts 2019
Det store telt og stilladserne omkring Postgaarden bliver snart fjernet. Det er dog endnu uvist, om det kan ske inden Sct. Michaels Nat. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det store telt og stilladserne omkring Postgaarden bliver snart fjernet. Det er dog endnu uvist, om det kan ske inden Sct. Michaels Nat. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storbrand begrænset takket være kvindelig lejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbrand begrænset takket være kvindelig lejer
Opdateret 21. september 2018 kl. 07:57
Slagelse - 21. september 2018 kl. 06:05
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring tre millioner kroner vil der være brugt, inden skaderne efter den omfattende brand på Postgaarden på Gl. Torv vil være slettede.

arrow Læs også: Par hjemløse efter brand - havde ingen indboforsikring

Det skyder i hvert fald ejeren af stedet, Nicolai Mentzler, på. Med i det beløb er penge til håndværkerne, til leje af stillads og til selskabet Belfor, der tager sig af rengøring efter brande.

Sjællandske har besøgt byggepladsen, hvor medarbejdere fra det lokale tømrerfirma Niels Lien, under ledelse af projektleder Micki Lien, har travlt med at gøre lejligheder i stand og lægge tag på.

- Sidst i november skal det hele være klar. Men allerede midt i næste uge vil bygningen være tæt, så det store telt og stilladserne kan fjernes. Jeg håber, at det kan være fjernet inden Sct. Michaels Nat, men det er ikke os men forsikringsselskabet, der styrer det, siger Micki Lien.

Nicolai Mentzler kan i øvrigt fortælle, at branden søndag aften den 27. maj kunne have udviklet sig endnu værre, hvis ikke en kvindelig lejer, der bor lige ud til den træterrasse på taget, som branden opstod på, var kommet hjem.

- Hun kom hjem og bemærkede straks branden på terrassen udenfor lejligheden. Hun fik ringet til brandvæsenet, hvorefter hun fyldte en stor 15 liters gryde med vand. Hun pøsede noget vand på facaden til lejligheden, hvor ilden havde fået fat, fortæller Nicolai Mentzler.

Uheldigvis faldt lejeren dog på et tidspunkt under aktionen og fik trykket et par ribben.

- Men ifølge brandvæsenet ville hele fløjen ud mod Klingeberg være brændt, hvis branden havde fået lov at udvikle sig i blot fem minutter mere, inden slukningsarbejdet gik i gang, fortæller Nicolai Mentzler.

Han oplyser, at den kvindelige lejer efterfølgende er flyttet, fordi hendes børn følte sig utrygge efter branden.

Som tidligere omtalt opstod branden fordi en brugt engangs-grill, der stadig var varm, var blevet efterladt stående ovenpå noget tørt træ.

Syv ud af de 17 lejligheder på stedet har i mere eller mindre grad været berørt af branden.

Hårdest gik det ud over en polsk familie, der boede nedenunder terrassen. Deres lejlighed blev helt ødelagt, og de kom i en gevaldig knibe, da de ikke havde tegnet nogen indboforsikring.

Det betød, at de ikke havde penge til at erstatte hverken ødelagt indbo eller til genhusning - og samtidig var de efter reglerne også stadig forpligtet til at betale husleje.

Nicolai Mentzler oplyser dog, at han har valgt at fritage familien for denne forpligtelse.

arrow Politi: - Brand skyldtes engangs-grill
28. maj 2018 kl. 17:48 Opdateret: kl. 17:48
arrow Ros til brandfolk efter voldsom brand
28. maj 2018 kl. 00:18 Opdateret: kl. 00:23

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk