8. august 2020
Rektor Camilla Wang udelukker ikke, at Professionshøjskolen Absalons nye kommende rammer i Slagelse, der står klar til foråret, kan have været med til at trække ekstra mange studerende til Slagelse. Foto: Arne Svendsen
Rektor Camilla Wang udelukker ikke, at Professionshøjskolen Absalons nye kommende rammer i Slagelse, der står klar til foråret, kan have været med til at trække ekstra mange studerende til Slagelse. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor stigning i antal studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor stigning i antal studerende

Rektor Camilla Wang fra Professionshøjskolen Absalon udelukker ikke, at nyt campusbyggeri er medvirkende til, at antallet af nye studerende går op med 12 procent i Slagelse. Den største procentvise stigning blandt sammenlignelige byer på Sjælland.

Slagelse - 29. juli 2020 kl. 11:23
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kommer til at vrimle godt med studerende i Slagelse til efteråret.

Både Professionshøjskolen Absalon og Syddansk Universitet kan melde om stigende optag viser de for kort tid siden offentliggjorte tal omkring optaget for de forskellige uddannelser.

Et løseligt regnestykke viser, at der kommer omkring 970 nye studerende de to steder. En pæn stor stigning i forhold til sidste år, hvor lige knap 800 startede.

Hertil kommer så erhvervsakademiet Zealand, der også kan melde om en stigning i antallet af nyoptagne på 18 procent.

Mange pædagogstuderende

Den største procentvise stigning finder vi på pædagoguddannelsen, hvor antallet af optagne er steget med 18 procent til 184 efter at have været nede i noget af en bølgedal sidste år med kun 156 nye studerende.

Sygeplejerskeuddannelsen kan fremvise en stigning på ni procent fra 207 til 226, mens antallet af nye socialrådgiver-studerende går fra 90 til 94 studerende.

Endelig kan det nævnes, at antallet af studerende på ernæring og sundhed i Sorø, en uddannelse der til foråret flyttes til Slagelse, stiger fra 85 til 95 studerende.

Stigningen i Slagelse ligger samlet pænt over stigningerne i Nykøbing F og Roskilde, hvor der også uddannes pædagoger, sygeplejersker og der har de

Måske campus-effekt

Rektor Camilla Wang fra Professionshøjskolen Absalon udelukker ikke, at den pæne stigning i antallet af nye studerende i Slagelse kan skyldes udsigten til de nye lokaliteter i Slagelse.

- Det har jeg tænkt på, men det er nok en kombination af det og så en generel stigning på de forskellige uddannelser. Vi er meget glade for stigningen og glæder os til at kunne tilbyde gode rammer i Slagelse, siger hun.

Stigning på Syddansk

Også på Syddansk Universitets tre uddannelser i Slagelse kan der meldes om fremgang.

Her er antallet af studerende steget med 28 fra 336 sidste år til 364 i år. Blandt andet er antallet af studerende på erhvervsøkonomi, HA, steget fra 173 til 207.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk