23. september 2021
Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor huslejestigning på plejecenter for demente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor huslejestigning på plejecenter for demente

Byrådsmedlem kalder det skandaløst, at udvalg ikke først drøftede den store stigning. Et faktum der nu beklages.

Slagelse - 12. september 2021 kl. 07:34
Af Helge Wedel

De direkte berørte opdager næppe, at deres husleje fra næste år 2022 stiger med 9,7 procent. For de bor som svært demente på plejecenter Quistgården på Møllebjergvej i Korsør.

Havde det ikke været for et lån på 400.000 kroner fra Kommunale Ejendomme, var huslejestigningen endt på over 15 procent.

Men hvorfor pludselig denne store huslejestigning for beboerne på et enkelt plejecenter?

- Det handler om retvisende budgetter. Her har der de senere år nok ikke været udvist den rette omhu og skarphed, ligesom administrationsbidraget siden 2017 har været sat for lavt, så derfor endte det i et underskud på næsten 400.000 kroner i 2020, siger Rune Overlade, der er kommunens ejendomschef.

Han understreger, at eventuelle overskud efter huslejestigningen fra 2022 ikke forsvinder fra beboerne, men forbliver i regnskabet for plejecenteret.

Slagelse Boligselskab

Regler og lovgivning er omfattende, når det gælder driften af kommunale plejecentre og opkrævning af husleje fra beboerne. En husleje der i udgangspunktet skal dække driften - herunder tab ved fraflytninger. Derfor er der sat en to-årig forsøgsordning i gang med Slagelse Boligselskab, som drifter dele af regnskaberne for de kommunalt ejede plejecentre. Ifølge ejendomschefen var det tilfældigt, at det blev Slagelse Boligselskab og ikke BoligKorsør.

- Man kan tale lidt om en win-win, hvor vi får indblik i boligselskabets systemer og de i de kommunale lovfastlagte regnskabsprincipper. Viser forsøget sig positivt, er det planen, at kommunen udbyder huslejedriften af plejecentrene, som boligselskaberne så kan byde på, siger Rune Overlade.

Samme husleje

Med stigningen betales fra 2022 samme husleje, uanset om man bor på Quistgården på Møllebjergvej for demente eller på det nærliggende almindelige plejecenter på Lützensvej, hvor lejen stiger fra 1499 kr. per kvadratmeter til 1508 kr. På Quistgården er stigningen mere markant fra 1375 kr. og også til 1508 kr. per kvadratmeter.

Utilfreds byrådsmedlem

Byrådsmedlem og medlem af byrådets forebyggelses- og seniorudvalg Anders Nielsen (S) er utilfreds med sagens forløb om den markante huslejestigning.

- Vi bliver bekendt med sagen blot to timer før vores udvalgsmøde. Det er skandaløst, at udvalget intet har hørt om sagen før. For selvfølgelig skulle vi have været med ind over. Pårørende har måttet skrive under på, at de var indforstået med en lejeforhøjelse. Men igen har bistået de pårørende, og det skulle vi i udvalget have sørget for, siger Anders Nielsen. Han har derfor forlangt sagen drøftet på det næste udvalgsmøde, hvor han også ønsker at se huslejerne for kommunens øvrige plejecentre.

-Vi kan kun beklage, at udvalget ikke er blevet orienteret om huslejestigningerne! Vi haft fokus på informationen til beboerne, og de afdelingsmøder der skal afklare det kommende års drift, lyder svaret fra Rune Overlade.

Økonomiudvalget skal senere beslutte nærmere om lånet på de 400.000 kroner for at tage toppen af den kommende huslejestigning.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk