27. februar 2020
Fra Orla Nielsens stald, som er taget af dansk Dansk Dyreredning. Billederne skal vise, at dyrene mistrives.
gallery icon

Se billedserie

Fra Orla Nielsens stald, som er taget af dansk Dansk Dyreredning. Billederne skal vise, at dyrene mistrives.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor debat om udskældt hestehandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor debat om udskældt hestehandler
Opdateret 20. februar 2016 kl. 11:44
Slagelse - 19. februar 2016 kl. 11:21
Af Camilla Steffensen og Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et facebook-opslag blev for nylig bragt af Dansk Dyrerednings facebookside. Opslaget viste 14 billeder fra Orla Nielsens gård, som ligger i Vemmelev, og beskriver den vanrøgt, der menes at finde sted ude på gården. Politiet i Slagelse blev efterfølgende kontaktet, så de kunne inspicere gården. I slutningen af opslaget kan det læses, at det nu er 14 dage siden, anmeldelsen af Orla Nielsen blev sendt af sted af Dansk Dyreredning, men at de stadig intet har hørt, trods flere opringninger til den områdeansvarlige.

- Men vi giver ikke op og kæmper videre for dyrenes skyld, afsluttes opslaget, som nu er blevet delt ikke færre end 1533 gange, »liket« af 659 personer og kommenteret af 505 personer. Så man kan godt konkludere, at dette er et meget ømtåleligt emne for mange mennesker.

Og det fremgår da også af kommentarerne, som tydeligt bærer præg af, at der er mange mennesker, som holder af dyr og ønsker at tale deres sag.

Mange af kommentarerne går på, at Orla Nielsen burde fratages retten til at have dyr, og at det er »forfærdeligt at se, hvordan dyrene behandles«.

Men politiet har flere gange inspiceret stedet med en dyrlæge - og har hver gang måtte afvise anmeldelserne.

- Vi er bekendte med stedet og har flere gange været derude sammen med en dyrlæge. Hver gang har dyrlægen vurderet, at mandens påståede vanrøgt af dyrene ikke har været af en sådan grad, at det var en overtrædelse af dyreloven, siger vicepolitikommissær Kurt G. Nielsen fra politiet.

Derfor har Orla Nielsen endnu ikke fået besked på at skaffe sig af med sine dyr. Og Orla Nielsen selv fortæller også til Sjællandske, at han er bekendt med de mennesker, der påstår, at han ikke passer sine dyr ordentligt.

- Ja, der er mange, der har meget travlt med at sige en hel masse. Altså, politiet har efterhånden været her så mange gange, og de har ofte en dyrlæge med. Mon ikke sådan en véd, hvordan dyr skal have det, spørger Orla Nielsen indigneret.

- Hvad siger du til, at så mange mennesker påstår, at du ikke behandler dyrene ordentligt?

- Ved du hvad? De har altid prøvet at genere mig, men det generer mig ikke længere. Jeg har ikke en grim hest, jeg har ikke en mager hest - jeg har vand til alle hestene, og jeg er så træt af alt det bavl, som folk siger.

Kritikken mod Orla Nielsen som dyreejer er dog langt fra en ny sag. Tilbage i 2013 bragte Janne Junker, formand for »Nyt Hesteliv«, et indlæg på hjemmesiden »nyt-hesteliv.dk«. Indlægget handlede om, at Janne Junker havde sendt tre af deres »livreddere« af sted til gården efter adskillige klager for at tjekke op på Orla Nielsens hestehold og staldforhold generelt.

- Vores livreddere fik noget af et chok, da de besøgte hestehandleren, for bag en ikke-lukket dør med hængelås lå resterne af en slagtet hest i et meget uhygiejnisk rum med skrald og affald. I et udhus uden et eneste vindue stod der syv shetlandsponyer og tre store heste stuvet sammen. Her var ingen frisk strøelse eller lys, og der var under to meter til loftet, skriver Janne Junker om livreddernes oplevelse på Orla Nielsens gård. Dengang var politiet også ude og besøge gården sammen med to dyrlæger, som dog intet ulovligt fandt.

Sjællandske talte torsdag med Janne Junker for at høre, om hun havde hørt mere i sagen siden dengang i 2013, hvilket hun ikke havde, men sagen var ikke opgivet.

- Det er frustrerende, når forholdene ikke er i orden. Vi vil ikke opgive det, så hvis der kommer en ny anmeldelse til os, så tager vi selvfølgelig derud igen, fastslår Janne Junker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk