24. oktober 2020
Direktør Flemming Stenhøj Andersen bliver fra 1. januar direktør for et endnu større selskab med over 4400 boliger. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Direktør Flemming Stenhøj Andersen bliver fra 1. januar direktør for et endnu større selskab med over 4400 boliger. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor boligforening vokser sig endnu større via fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor boligforening vokser sig endnu større via fusion

Fællesorganisationens Boligforening (FOB) med 3700 boliger går sammen med tilsvarende forening i Kalundborg med 642 boliger til nytår. Det vil give lille besparelse på husleje, oplyser direktør.

Opdateret 18. september 2020 kl. 17:48
Slagelse - 18. september 2020 kl. 08:00
Af Arne Svendsen

Byens og kommunens største boligforening, Fællesorganisationens Boligforening med 3700 lejemål, bliver fra årsskiftet endnu større.

Det sker via en fusion med Fællesorganisationens Boligforeningning i Kalundborg, der råder over 642 boliger, og fusionen vil blandt andet betyde, at lejerne i Slagelse og Havrebjerg får en lille lejebesparelse på 200 kroner pr. lejemål pr. år.

Det oplyser FOB-direktør Flemming Stenhøj Andersen, der også skal være direktør i den sammenlagte boligforening, som fortsætter med Fællesorganisationens Boligforening Slagelse.

- Fusionen er her i august blevet godkendt ved en ekstraordinær generalforsamling i Kalundborg og af repræsentantskabet i FOB Slagelse, oplyser Flemming Stenhøj Andersen.

Stordriftsfordele

Direktøren oplyser videre, at baggrunden for sammenslutningen er, at man kan spare penge via stordriftsfordele og dermed sørge for, at administrationen bliver billigst mulig for lejerne.

- Udgifterne til for eksempel nye it-løsninger er jo stort set de samme, uanset om de skal laves til en lille eller en stor forening. Derfor kan det være svært for små boligforeninger at få tingene til at hænge sammen. Der er da også forsvundet mere end hundrede af disse små foreninger de senere år, fortæller Flemming Stenhøj Andersen.

Fusionen betyder, at de fire administrative medarbejdere i Kalundborg, blandt andre direktør Christen Mors, flyttes til FOB-kontoret på Slotsalleen i Slagelse.

Det er endnu ikke afklaret, hvilken jobfunktion Christen Mors vil få på Slotsalleen, hvor han i øvrigt tidligere i en kort periode arbejdede, før han blev direktør i Kalundborg.

Besparelser

Flemming Stenhøj Andersen oplyser, at FOB i Slagelse har knap 60 ansatte.

Dette tal er faldet de senere år, hvilket ikke mindst skyldes krav fra staten om besparelser på boligselskaberne i størrelsesordenen 1,5 milliarder kroner i perioden 2014-20.

- Her er der blevet sparet 8,2 procent i gennemsnit landet over, men faktisk ligger vores besparelservi over det niveau i FOB Slagelse. Det har da også betydet en lavere huslejeudvikling i FOB de senere år, siger Flemming Stenhøj Andersen.

På spørgsmålet om muligheder for flere fusioner siger Flemming Stenhøj Andersen, at det er der ikke planer om.

- FOB vil gerne fortsat bevare vores selvstændighed, og det er mit indtryk, at det også gælder for Slagelse Boligselskab og Boligkorsør. Mindre selskaber i området har valgt den løsning at lade et større landsdækkende administrationsselskab stå for deres administrtion, siger Flemming Stenhøj Andersen.

Vil gerne bygge

På spørgsmålet om FOB har nye byggeprojekter på vej svarer Flemming Stenhøj Andersen, at han da med interesse har noteret sig, at der i byrådets foreløbige budgetaftale står noget om, at man vil stille grundkapital til rådighed for boligprojekter i landsbyer som for eksempel Dalmose og Slots Bjergby.

- Det kunne da godt være interessant. Vi har jo da i forvejen en velfungerende afdeling i Havrebjerg, siger Flemming Stenhøj Andersen.

Han siger dog videre, at det projekt man først og fremmest koncentrerer sig om er forvandlingen af Ringparken, som skal gøres mere tillokkende for nye grupper af resursestærke borgere at slå sig ned i.

- Her regner vi med at kunne præsentere et projekt inden jul, fortæller Flemming Stenhøj Andersen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk