27. marts 2019
Hvad skal grunden med Søfartsstryrelsens hvide driftsbygning koste? Staten og Korsør Havn er ret uenige. Endnu uvist om bygningen skal rives ned eller bygges om. Dronefoto: Morten Mikkelsen 24Produktion
Hvad skal grunden med Søfartsstryrelsens hvide driftsbygning koste? Staten og Korsør Havn er ret uenige. Endnu uvist om bygningen skal rives ned eller bygges om. Dronefoto: Morten Mikkelsen 24Produktion
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stat og Korsør Havn meget uenig om grundpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stat og Korsør Havn meget uenig om grundpris
Slagelse - 13. november 2018 kl. 06:56
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne uge indleder Bygningsstyrelsen og Korsør Havn forhandlinger om grunden på Batterivej med Søfartsstyrelsens driftscenter. Bygningsstyrelsen ønsker at købe grunden. Angiveligt fordi styrelsen har det princip, at der ikke bygges på lejet grund.

Der bliver næppe tale om nemme og hurtige forhandlinger, for parterne står langt fra hinanden, når det gælder prisen for grunden.

- Jeg ønsker ikke at give deltaljer om priserne, men lad mig bare sige det sådan, at vi er et pænt stykke fra hinanden, siger Jimmi Jørgensen til Sjællandske. Han er havnedirektør.

Byrådet har godkendt, at Korsør Havn gerne må sælge grunden. Havnen er ikke omfattet af de normale udbudsregler, men i stedet gælder, at den ikke må sælge jord eller grunde til under markedspris.

- Vi har fået grunden vurderet af to ejendomsmæglere for at finde markedsprisen, men Bygningsstyrelsens ejendomsmægler er kommet frem til en markant lavere pris, siger Jimmi Jørgensen.

Skal driftscenteret bygges om? Eller skal det rives ned, så der bygges et nyt domicil til Søfartsstyrelsens medarbejdere?

Det præcise svar er stadig ukendt, selv om Sjællandske af flere omgange har bedt Bygningsstyrelsen forklare, hvordan Søfartsstyrelsens medarbejdere skal bo. Som ses af nedenstående svar, kan der fortsat tolkes en del om det fremtidige domicil på havnekajen:

»Bygningsstyrelsen er i kontakt med Korsør Havn for at afdække muligheder for en eventuel overtagelse af grunden på Batterivej. Bygningsstyrelsen ønsker at erhverve grunden for at kunne etablere en kontorbygning til Søfartsstyrelsen i Korsør. Den endelige plan for den fremadrettede håndtering af driftscenteret foreligger endnu ikke.«

Det var tilbage i efteråret 2015, at udflytningen af Søfartsstyrelsen til Korsør blev besluttet. Alle knap 200 medarbejdere er nu lovet på plads i Korsør medio 2019, hvor dog kun den ene permanente placering er klar i skibsmægler J. Poulsens domicil på Batterivej. Hertil er der midlertidig placering i Fjordvænget og et andet endnu ukendt sted, indtil driftscenteret på den ene eller anden måde er forvandlet til permanent sted for Søfartsstyrelsen. Endten ved ombygning eller ved nybyggeri. Ingen af delene kan dog nås til medio 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk