21. oktober 2018
Alexzia Thiyakarajah, til venstre, og Malene Vangsgaard Asmussen har begge erfaring med fra soldaterhjemmet i Slagelse. Privatfoto
Alexzia Thiyakarajah, til venstre, og Malene Vangsgaard Asmussen har begge erfaring med fra soldaterhjemmet i Slagelse. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Starter soldaterhjem i Estland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Starter soldaterhjem i Estland
Slagelse - 29. december 2017 kl. 10:06
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Makkerparret Malene Vangsgaard Asmussen og Alexzia Thiyakarajah flyver 10. januar med danske soldater til Estland for at starte KFUM's Soldaterhjem i Tapa cirka en times kørsel fra hovedstaden Tallinn. De har begge en solid erfaring fra soldaterhjemmet i Slagelse. Her har de også lært flere af de kommende danske soldater i Estland at kende.

Malene på 20 år har arbejdet på soldaterhjemmet i Slagelse siden januar 2017. Her har hun fået smag for det kirkelige arbejde blandt soldater:

- Man føler virkelig, at soldaterne har stor glæde af ens arbejde. Det gør en forskel, konstaterer Malene.

Alexzia har det seneste halve år været leder af KFUM's Soldaterhjem i Vordingborg, hvor hun selv har stået i spidsen for at skabe hjemlige rammer for både værnepligtige og en veterancafé. Tidligere har 23-årige Alexzia arbejdet halvandet år på soldaterhjemmet i Slagelse og gennemført Hærens Basisuddannelse.

Både i Slagelse og Vordingborg har Alexzia gjort sig erfaringer, som hun tager med til Estland:

- Det er vigtigt at tage sig tid til soldaterne. Samtalerne med dem opbygger relationer, og det skal prioriteres, mener hun og tilføjer, at samtalerne gerne må prioriteres højere end opvasken.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk