11. april 2021
Skælskør Amatør Sejlklub fejrede 100-års jubilæum i lørdags.
gallery icon

Se billedserie

Skælskør Amatør Sejlklub fejrede 100-års jubilæum i lørdags.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig vind i sejlene efter 100 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig vind i sejlene efter 100 år
Opdateret 27. april 2015 kl. 14:08
Slagelse - 27. april 2015 kl. 07:00
Af Thomas Holm Nielsen

I Skælskør Amatør Sejlklub er man ikke tynget af ælde. Selvom sejlklubben nu har nået den alder, hvor man skal bruge tre cifre til at tælle den, lykkes det stadig at puste nyt liv i klubben. Ikke mindst de seneste år, hvor især de alleryngste er begyndt at strømme ind i klubben.

- Det er dejligt beroligende at komme til Skælskør. Når man kigger ud over landskabet i resten af sejler-Danmark ser man mange bekymringer i mange klubber. Derfor er det så dejligt, at man i Skælskør viser, at man sagtens kan skabe fremgang, hvis man gerne vil det.

Sådan lød ordene fra Line Markert, som er bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion.

Medlemstallet i sejlklubben er ikke vokset betydeligt de sidste par år, men man har formået at få mange nye unge medlemmer i klubben, og det giver håb for fremtiden.

Bjarne Venø Petersen, der er formand i klubben og har været aktiv i den siden 1964, fortæller, at hemmeligheden bag at holde en klub kørende i 100 år, skal findes hos borgerne i Skælskør.

- Folk har altid gerne ville sejle. Vores hemmelighed er nok, at man har haft en masse gode forgangsmænd hernede, som har kunnet hive folk til og inspirere dem til selv at gå forrest, lyder det fra formanden.

Tre generationer på vandet

Meget har ændret sig siden dengang i 64, hvor Bjarne Venø Petersen selv startede i klubben. Selv peger han på den teknologiske udvikling omkring bådene, der, da han selv startede, kun var lavet i træ, men i dag kun i kulfiber, som en af de store ting.

Men noget af det, der ikke har ændret sig i mange år, er tilstedeværelsen af en fra Christensen-klanen i klubben.

Finn Møller Christensen startede i klubben i 1954. Han var med til at starte Harboe Cuppen, var træner for klubben, dengang man vandt Danmarksmesterskaber og blev senere landstræner. Hans barnebarn Nikolaj Bjørk Christensen startede i 2005 og er i dag træner i klubben, og leddet i mellem de to Claus Møller Christensen har været i klubben siden 70-erne og er i dag leder for ungdomsafdelingen.

Og især ungdomsafdelingen høster store roser fra nær og fjern ikke mindst, når snakken falder på Søstjerne-holdet for de allermindste fra fem år og op.

- Normalt starter børn først op med at gå til sejlsport når de er omkring ni år gamle, men på det tidspunkt er de fleste begyndt at spille håndbold eller fodbold, og så kan det være svært at lokke dem til at prøve noget ny, fortæller Claus Møller Christensen, der i øvrigt for nyligt vandt TORM-prisen for sit arbejde i klubben.

Altid godt vejr

Selvom vejret var lidt gråt i Solskinsbyen til fejring af 100-års jubilæet i lørdags var der stadig fint fremmøde på lystbådhavnen. Efter standeren var hejst, var der kaffe og kage inden man kunne komme en tur på vandet. Senere på dagen holdt klubbens medlemmer sammen med inviterede gæster og sponsorer jubilæumsfest i det røde pakhus. Og mon ikke jubilæet markerer starten på en god 101. sæson i sejlklubben, formanden lovede i hvert fald godt vejr.

- Jeg har i øvrigt fået vejrudsigten for hele 2015 fra dmi, og det bliver godt vejr hele året, hvis man har det rigtige tøj på. God sommer, lød det fra Bjarne Venø Petersen.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk