31. oktober 2020
Grundejere i Næsby Strand må endnu engang væbne sig med tålmodighed i bestræbelserne på at få et dige på plads.
gallery icon

Se billedserie

Grundejere i Næsby Strand må endnu engang væbne sig med tålmodighed i bestræbelserne på at få et dige på plads.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig lange udsigter til et dige i Næsby Strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig lange udsigter til et dige i Næsby Strand
Opdateret 09. januar 2020 kl. 08:21
Slagelse - 09. januar 2020 kl. 06:00
Af Kim Brandt

Selv om alle forhindringer ellers syntes at være elimineret, er der alligevel opstået nye problemer for de hårdt plagede grundejere i Næsby Strand. Det længe ventede dige bliver næppe en realitet før til efteråret.

arrow Læs også: Langt om længe: Nu begynder forsinket digebyggeri

- Stemningen er godt nok lidt trykket herude i øjeblikket, siger Børge Carlsen fra det lokale digelag til Sjællandske onsdag eftermiddag. Baggrunden er, at der igen-igen-igen er opstået problemer i den efterhånden meget lange dige-sag i form af nye klager tre grundejere.

Problemerne skyldes en forventet ekspropriation hos i alt 11 grundejere - og ikke mindst hvor stor en erstatning, de enkelte grundejere kan forvente.

Diget kan nemlig ikke anlægges uden gener for enkelte grundejere. Stort set alle vil naturligvis få tryghed i form af en permanent sikring mod oversvømmelser, men enkelte må også afgive lidt grund og udsigt, og det skal erstattes af kommunen. Men ikke alle er enige i kommunens vurdering, som herefter kan påklages.

Der har i slutningen af sidste år været afholdt en såkaldt åstedsforretning for de 11 berørte grunde - og resultatet er, at fem har accepteret både ekspropriation og forligstilbud, to har accepteret ekspropriation, men ikke forligstilbud, tre har afvist både ekspropriation og forligstilbud mens en enkelt ikke har reageret.

- Jeg regner bestemt med, at kommunen på sit næste møde vil beslutte at gennemføre ekspropriationen, men herefter er der fire ugers klagefrist. Når den udløber, er vi næsten fremme omkring 1. marts, og vi kan som bekendt ikke få lov til at arbejde i perioden 1. marts til 1. november, siger Børge Carlsen.

På grund af sjældne markfirben har fredningsmyndigheder tidligere besluttet, at digearbejdet i visse områder kun må ske i de fire måneder mellem 1. november og 1. marts.

Børge Carlsen bemærker i øvrigt, at han aldrig har set et markfirben i området.

- Men sådan er det, og det må vi acceptere. Ligesom vi må se i øjnene, at Miljø- og Fødevareklagenævnet formentlig igen skal ind over sagen med en typisk sagsbehandlingstid på seks måneder. Men de kender os efterhånden så godt, at det måske kan gå lidt hurtigere denne gang, siger han.

Carlsen oplyser videre, at der snart forventes tilbud fra de fem entreprenører, som byder på digearbejdet:

- Fristen er sat til den 14. februar. Men herefter er der jo kun to uger til den 1. marts, hvor vi ikke længere må arbejde med diget, siger han.

Det er kun enkelte steder, der ikke må arbejdes, så arbejdet kunne i princippet godt starte før, men det vil koste ekstra at lave arbejdet over flere gange.

- Det vil jo være tåbeligt at opføre et dige med flere huller. Vi vil helst gøre det i ét hug, men som det ser ud lige nu, bliver det nok først realistisk til efteråret, forudser Børge Carlsen.

Sammen med de øvrige grundejere i det lavtliggende område krydser han fingre for, at de voldsomme storme vil holde lav profil indtil da.

arrow Utilfredse lodsejere omkring omstridt dige
27. januar 2020 kl. 09:51 Opdateret: kl. 22:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk