25. marts 2019
Erik Jensen (t.h) tror ikke på, at de forslåede ændringer af de eksisterende vagtplaner kommer til at betyde en besparelse af færgedriften til Agersø og Omø. Arkivfoto: Solveig Hansen
Erik Jensen (t.h) tror ikke på, at de forslåede ændringer af de eksisterende vagtplaner kommer til at betyde en besparelse af færgedriften til Agersø og Omø. Arkivfoto: Solveig Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig håb om ingen ændringer i fremtidige vagtplaner for færgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig håb om ingen ændringer i fremtidige vagtplaner for færgerne
Slagelse - 07. december 2018 kl. 15:32
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skælskør: - De må have en skjult dagsorden, men jeg kender den ikke, siger Erik Jensen om de ændringer, der er lagt op til for personalet på Agersø- og Omøfærgerne. Ændringer der især griber ind i personalets hverdag ved ret markante ændringer af de eksisterende vagtplaner. Formålet er fra rederiets side at spare penge, og her er udmeldingen, at det vil ske ved at »sikre en fælles tørn«, på de to færger.

arrow Læs også: Stresset skibsfører faldt i søvn: Færge grundstødt

- Det giver ingen besparelse, som de påstår. Færgerne skal sejle det samme antal timer, uanset hvordan vagtplanerne ser ud, siger Erik Jensen, der som de øvrige medarbejdere, som Sjællandske har talt med, mangler forståelse for, hvorfor vagtplanerne partout skal ændres, når det ikke er sandsynligt, at det vil give en besparelse i sidste ende.

- Vi håber stadig, at de besinder sig. Vores mål er klart, at de ikke laver om på noget, siger Erik Jensen.

Et håb, som han blandt andet har i, at de gældende lokalaftaler med rederiet er blevet opsagt af fagforbundet FOA, hvorfor personalet per 1. januar alene vil arbejde ud fra selve hovedoverenskomsten hvilket blandt andet vil indebære, at den vagtplan, som personalet ellers selv har været med til at stemme om, ikke er gangbar i virkelighedens verden. Det gælder blandt andet tydelige regler om mindst 16 timer mellem vagterne.

Politisk har færgedriften senest været til debat i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget, hvor holdningen i udvalget er at arbejde videre med en fælles vagtplan for de to færger - dog med mulighed for individuelle personalemæssige hensyn, såvidt det kan harmonere med den fælles vagtplan.

Næstformand i udvalget, Anne Bjergvang (A) er dog indstillet på at holde fast i den nuværende vagtplan af hensyn til arbejdsmiljøet på færgerne, ligesom hun er bekymret for sikkerheden, da færgerne har forskelligt styresystem. Anne Bjergvang er samtidig på niveau med personalet, når det kommer til at tvivle på, om de planlagte ændringer overhovedet vil rykke noget økonomisk.

Erik Jensen er dog stadig optimistisk i sin tro på, at fornuften må sejre til sidst.

- Løbet er heldigvis ikke kørt endnu. Der skal være møde på hovedkontoret hos FOA på tirsdag, og vi føler, at vi har både ø-udvalgets og øboernes opbakning, siger Erik Jensen. Han mener, at personalet selv har forsøgt at imødegå rederiets ønske om en mere fleksibel ordning, hvor alle medarbejdere på de to færger skal kunne overlappe hinanden uanset færge.

- Vi har forslået et flyver-hold, hvor enkelte medarbejdere kan arbejde på begge færger, siger Erik Jensen, der holder fast i, at de påtvungne ændringer ikke giver hverken en mere stabil eller effektiv færgedrift, som ellers er hele øvelsen med de planlagte ændringer.

Den 18. december skal der være personalemøde blandt medarbejderne, og alt kan i følge Erik Jensen ske.

Jimmi Jørgensen som indtil 31. december er rederichef, og som tidligere har været i forhandling med personalet og FOA bliver per 1. januar afløst af Michael Due.

- Det kommer ikke til at ændre noget, lyder det fra Erik Jensen, hvis eneste ønske reelt er ingen ændringer af noget som helst.

arrow Grumset afstemning om vagtplaner
13. november 2018 kl. 16:04 Opdateret: kl. 16:04
arrow Frustrationer hos færgepersonale spidser til
08. november 2018 kl. 17:15 Opdateret: kl. 19:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk