18. maj 2021
Striden fortsætter. Nu er der indkaldt til generalforsamling og opstillingsmøde.
gallery icon

Se billedserie

Striden fortsætter. Nu er der indkaldt til generalforsamling og opstillingsmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spliden fortsætter i et splittet parti: Flere nærer mistillid til hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spliden fortsætter i et splittet parti: Flere nærer mistillid til hinanden

Der er i den grad kurrer på tråden hos Nye Borgerlige i Slagelse. Få har kommentarer oven på den senere tids virak om blandt andet en nyvalgt formands eksklusion. Dagsorden indikerer yderligere kiv.

Opdateret 21. marts 2021 kl. 09:14
Slagelse - 20. marts 2021 kl. 17:30
Af Carsten Lysdal

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har tilsyneladende masser at se til på landsbasis, hvor partiet på det seneste har syntes at storme frem.

arrow Læs også: Har medvind på landsplan: Men lokalt slås medlemmer indbyrdes mens nyvalgt formand losses ud

Det kunne dog være, at hun skulle skænke de lokale tilstande et blik. Specielt i Slagelse.

Her fortsætter den interne splid i partiets lokalafdeling, og en ny ordinær generalforsamling samt opstillingsmøde, der finder sted den 31. marts, bliver formentlig ingen undtagelse, hvad angår høje bølger.

Når man kigger i den dagsorden for mødet, som Sjællandske er kommet i besiddelse af, springer det blandt andet i øjnene, at et medlen ønsker en drøftelse af eksklusionen af en tidligere formand, som ellers blev valgt til posten i starten af februar.

Hun blev valgt »med stor tilslutning«, fremgår det af dagsordenen. Men alligevel - grundet hendes måde, hvorpå hun forvaltede sin formandsrolle - blev hun sat af og ekskluderet i marts efter mistillid.

- Hun er ikke længere medlem, og det bunder i, at hun ikke forvaltede sin rolle i henhold til regler og vedtægter, lød det i sidste uge fra partiets sekretariatschef, Anders Toft Hansen, som bekræftede formandens afgang.

»Skadelig virksomhed«

Endnu et forslag, der er indkommet, omhandler en mistillidserklæring. Således mener den ene fraktion af partiet i Slagelse, at medlemmer af gruppen i den anden skyttegrav skader partiet.

Forslagsstilleren har rettere beskrevet, at vedkommende ønsker at diskutere en mistillidserklæring til fire navngivne medlemmer, herunder Josh Bjørkman, der både ønsker at stille op som byråds- og folketingskandidat.

- Jeg kan kun se det, som om nogen ønsker at sværte mig og andre medlemmer til. Det er ærgerligt og skader partiet, siger Josh Bjørkman, der ikke lægger skjul på, at der er en splittelse i partiet, hvor eksempelvis spidskandidat ved kommunalvalget i 2017 Thomas Vesth står på den anden side.

Han ønsker imidlertid ikke at kommentere sagen, da han slet ikke mener, at spliden gavner partiet. Han fokuserer på politik, lyder det.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk