14. juli 2020
Bagerkompagniets konkurssag er ikke længere bare en sag om penge, men om ansvar.
Bagerkompagniets konkurssag er ikke længere bare en sag om penge, men om ansvar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Splid og løgne nager i konkursramt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Splid og løgne nager i konkursramt selskab
Slagelse - 03. oktober 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Bagerkompagniet først på sommeren både lukkede og fyrede samtlige knap 40 medarbejdere - efter sit ganske kortvarige virke - var det med udsigten, at selskabet bag, MBC+T Engros, gik konkurs. Dermed var bagerhistorien, der knapt nok havde fået færdigskrevet det indledende kapitel, slut.

arrow Læs også: 54 kreditorer jagter millioner efter bagerkonkurs

Et endeligt punktum er imidlertid langtfra sat, eftersom konkursen nu viser sig som en sag med blinkende advarselslamper. Sådan lyder det i hvert fald fra kurator Anders Bendtsen, Lind Advokataktieselskab, der i tirsdagens Sjællandske ikke lagde skjul på, at han er blevet noget overrasket over sagens omfang.

- Det er en stor gæld, når man tænker på, at det er bagerforretninger, vi har med at gøre, lød det fra kuratoren om de omtrent fire millioner kroner, der er indkommet krav for, efter selskabet er blevet begæret konkurs.

Men det er ikke bare penge, kuratoren leder efter. Han leder også efter den person i selskabet bag Bagerkompagniet, der har haft mest at gøre med den daglige drift. Men selskabets tre skikkelser, direktør Carsten Forsberg, Søren Hansen og Michael Clausen, er dog ikke helt på bølgelængde, når talen går på, hvem der har haft mest at sige, skriver avisen onsdag.

De to førstnævnte lægger ikke skjul på, at den tredje er personen, der ledte. Det afvises dog af Michael Clausen, som blandt andet tidligere sammen med Søren Hansen har været en del af det lukkede Pranahuset, som blev begæret konkurs i maj 2017, samt Vikarfitness.

- Jeg medgiver, at jeg har været en del af selskabet, og at jeg har været i butikkerne, hvor jeg har talt med de ansatte, men ikke mere end det, sagde han i tirsdagens Sjællandske.

Direktør Carsten Forsberg er dog af en komplet anden opfattelse.

- Han har altid ført ordet og været med fremme. Han har flere gange - når vi har holdt møder - fortalt, at det var ham, der stod for det hele. Så der er ingen tvivl, siger direktøren for selskabet.

Michael Clausen, som nu er ude, mener dog ikke, at direktøren kan løbe fra ansvaret.

- Det vigtige er at se på, om jeg på noget tidspunkt har været den juridiske ejer eller administrerende direktør, og det har jeg ikke. Men jeg kan heller ikke løbe fra ansvaret, for jeg var en del af selskabet, siger Michael Clausen til Sjællandske, hvor han også undskylder over for tidligere medarbejdere.

- Jeg ved, at rigtig mange mennesker har været involveret, og mange af dem har mistet deres job, og her må jeg tage ansvar og give min undskyldning for, at vi ikke kunne få det til at fungere, siger han.

arrow Mejsner drejer nøglen igen: Nu er drømmen endeligt bristet
03. november 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:06
arrow Slut med »Mejsner's Café«: Ejer ændrer navn
27. oktober 2018 kl. 13:43 Opdateret: kl. 13:49
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk