5. august 2020
Spisevenskaber handler ikke bare om mad, men om at få appetit på livet. Karen Mandrup på 85 år (tv.) og 80-årige Eva Christensen bor begge i Alliancehaven i Slagelse og mødes jævnligt. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Spisevenskaber handler ikke bare om mad, men om at få appetit på livet. Karen Mandrup på 85 år (tv.) og 80-årige Eva Christensen bor begge i Alliancehaven i Slagelse og mødes jævnligt. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spisevenner giver appetit på livet: Frivillige søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spisevenner giver appetit på livet: Frivillige søges
Slagelse - 25. oktober 2017 kl. 06:30
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mad smager bedst, når den nydes i godt selskab.

arrow Læs også: Det er slut med spisevennerne

Det er tanken bag det nye spisevennetilbud, som Slagelse Kommune ønsker at sætte på skinner, og som ikke mindst ventes at give mange af de ældre, der normalt sidder alene og ikke får den sidste bid ned, mere appetit på livet.

Indtil videre har Slagelse Kommune spurgt en række borgere i målgruppen, hvoraf godt 20 er vendt tilbage med ønske om netop en spiseven.

- Men der sidder mange flere derude, som ønsker selskab, når de spiser, så der er borgere nok, fortæller idrætskonsulent Bente Nørgaard, som i hvert fald det første år vil være en betydelig del af indsatsen.

Tilbuddet ses flere steder i landet, i blandt andet Odense, hvorfra Slagelse Kommune hiver inspiration. Hvor det der er Ældre Sagen, der er med inde over, kniber det noget mere her i Slagelse Kommune med at skaffe personer, der kan og vil stå for den koordinerende indsats og samtidig arbejde i kulissen med eksempelvis at søge midler til spisevennetræf og så videre.

- Vi har været i kontakt med nogle af de store foreninger her i Slagelse Kommune. Ældre Sagen finder det interessant, og Røde Kors ser også muligheder, men ingen af foreningerne oplever, de kan løfte hele opgaven. Så vi står faktisk der, at vi påtænker at stifte en ny forening eller bruge en eksisterende, hvis det er muligt, siger Bente Nørgaard.

Det er derfor, at man i Slagelse Kommune nu søger en række frivillige - imellem fem og ti - som kan stå for den koordinerende del.

Målet er en forening med egen bestyrelse eller en interessegruppe, ligesom det er med rickshaw-cyklerne, hvis pedaler betrædes hyppigt, når cykelpiloter tager ældre medborgere en tur ud i det fri.

Ifølge Bente Nørgaard og Therese Gjerde Jensen, der er leder af Sundhedstilbud i Slagelse Kommune, er det alfa og omega, at i hvert fald koordinatorgruppen kommer på plads.

Er du interesseret, kan førstnævnte kontaktes på mailadressen benwn@slagelse.dk

arrow Ordning i fare for at stoppe - men Hanne beholder sin spiseven
04. januar 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 15:01
arrow Spisevenner snakker sig mætte
16. marts 2018 kl. 06:58 Opdateret: kl. 17:33
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk