8. august 2020
Spejderhyttens tag er forgæves søgt lappet. Der er nu skimmelsvamp i hytten, så der skal nyt tag på. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Spejderhyttens tag er forgæves søgt lappet. Der er nu skimmelsvamp i hytten, så der skal nyt tag på. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejderhytte har skimmelsvamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejderhytte har skimmelsvamp

FDF-spejderne søgte om 375.000 kr., men kulturudvalget nikkede kun ja til 75.000 kr. mod at spejderne selv finder resten af pengene.

Slagelse - 05. juli 2020 kl. 08:15
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FDF Korsør er ejer af Skovhytten fra 1958 på Skovåsen med Korsør Lystskov som nærmeste nabo. Gennem de senere år er brugt mange kræfter på at tætne taget og sørge for affugtning, men indsatsen har været forgæves, da der nu er konstateret skimmelsvamp, så taget skal udskiftes.

Nye toiletter

Spejderne har besluttet også at istandsætte med nye toiletter, varmepumpe, vinduer og døre. Samlet er budgettet på 1.155.000 kr. Spejderne forventer, at ca. 60 procent finansieres via fonde.

Projektets målgruppe er FDF's børn og dem, som ved lejlighed låner eller lejer pladsen. Foreningen forventer, at forældrene til børnene deltager aktivt i gennemførelsen af renoveringen ved at arbejde frivilligt, så området bliver til en base for udendørs aktiviteter i henhold til nutidige standarder.

Underskud i 2019

FDF Korsør kom ud af regnskabsåret 2019 med et underskud på 81 kr. Foreningen med 26 medlemmer mellem 0 og 24 år har en likvid beholdning på i alt 561.278 kroner.

Spejderne havde søgt kultur- og fritidsudvalget om et tilskud på 375.000 kroner fra idræts- og fritidspuljen.

I årets pulje er der 261.551 kroner tilbage, ligesom der til kulturudvalgets møde var ansøgninger for samlet 690.340 kroner. Administrationen indstillede at bevilge samlet 155.000 kr. af de ansøgte penge. Og således blev det med de 75.000 kroner til spejderne, der altså nu må satse på flere penge fra fonde. I en såkaldt optimistisk tidsplan forventer spejderne løbende byggestart i løbet af efteråret 2020.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk