21. august 2019
Ifølge lederen af Antvorskov Plejecenter, Erik Juhl, skal årsagen til merforbruget findes i for lave takstberegninger. Arkivfoto
Ifølge lederen af Antvorskov Plejecenter, Erik Juhl, skal årsagen til merforbruget findes i for lave takstberegninger. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekrav gør ondt på plejecenter: - Vi kan ikke presse citronen mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekrav gør ondt på plejecenter: - Vi kan ikke presse citronen mere
Opdateret 05. september 2018 kl. 08:11
Slagelse - 05. september 2018 kl. 06:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et merforbrug på 1,2 millioner kroner har hobet sig op i Antvorskov Plejecenter, hvilket betyder, at der fra 1. januar 2019 iværksættes en handleplan på hjemmeplejeområdet, der ifølge leder Erik Juhl vil forringe »arbejdsmiljøet betydeligt«.

arrow Læs også: Fagforening revser spareplan: - De mest sårbare betaler prisen

Handleplanen blev godkendt med et socialdemokratisk flertal i forebyggelses- og seniorudvalget den 16. august, og den skal være med til at bringe merforbruget ned.

Erik Juhl mener dog, at det er for lave takstberegninger, der er skyld i underskuddet, og han ser gerne, at taksterne bliver kvalitetssikret, før man begynder at gribe yderligere ind i arbejdsgangen på Antvorskov, da det vil have en række konsekvenser.

- Vi kan ikke presse citronen mere. Vi har optimeret så meget, som vi kan, og yderligere besparelser vil forringe serviceniveauet, lyder det fra lederen.

Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod en godkendelse af handleplanen, da man mener, at det er væsentligt, at problemet findes, før der iværksættes en plan.

- Det bliver gjort i en forkert rækkefølge, lyder det fra Helle Jacobsen (V), der gerne ser, at udvalget havde ventet med at godkende handleplanen.

Formanden for forebyggelses- og seniorudvalget, Ali Yavuz (S), lægger dog vægt på, at Antvorskov Plejecenter har været med til at udarbejde den nye takstmodel, som blev behandlet i det tidligere seniorudvalg i marts 2018.

Taksterne bliver revideret sideløbende med, at handleplanen bliver iværksat, lyder det fra formanden, der gerne ser, at man får vendt skuden med et retvisende budget i fremtiden.

- Handleplanen træder først i kraft 1. januar 2019, og der kan nå at ske ændringer før den tid, siger formanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk