29. februar 2020
Kulturforvaltningen i Gørtlergade er en af de bygninger, hvor det har været muligt at opsætte solcelleanlæg. Foto: Arne Svendsen
Kulturforvaltningen i Gørtlergade er en af de bygninger, hvor det har været muligt at opsætte solcelleanlæg. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solceller en dårlig forretning i Slagelse: Flere skal snart op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solceller en dårlig forretning i Slagelse: Flere skal snart op
Slagelse - 18. september 2019 kl. 10:03
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helt tilbage i 2016 besluttede byrådet i Slagelse Kommune, at man skulle bruge 4,7 millioner kroner på at opsætte solceller på kommunale bygninger.

Det har dog været svært at finde nok steder til opsætning, og derfor er der til dato kun brugt 3,6 millioner kroner. Denne sidste million kroner vil teknik- og erhvervsudvalget gerne bruge til andre formål indenfor udvalgets ramme.

- Vi har forsøgt alt det vi kan, men vi kan ikke finde flere steder. Det er en dyr fest, vi har gang i, lød det fra udvalgsformand Villum Christensen (LA) på byrådsmødet, der betegnede sagen som absurd med henvisning til, at projektet ikke hænger økonomisk sammen på grund af den lange tilbagebetalingstid på investeringen.

Det viser sig i dag, at der er indkøbt to anlæg, som der endnu ikke er fundet tage til.

Sjællandske har talt med centerchef for kommunale ejendomme, Rune Overlade, der kan fortælle, at forvaltningen på et tidspunkt fik indkøbt et par anlæg, inden der forelå endelig tilladelse til at sætte dem op på nogle institutioner.

- Men de er på vej op nu på Hashøjskolen og Korsør Kulturhus, oplyser Rune Overlade.

Han ser dog store vanskeligheder ved at bruge den sidste million kroner.

- Rigtig mange steder må vi ikke sætte solceller op, fordi det ikke er tilladt ifølge lokalplanerne. Og institutionerne skal også helst være så store, at de kan aftage energien fra anlægget, siger Rune Overlade, der slår fast, at økonomisk kan projekterne ikke hænge sammen.

Forvaltningen vil dog fortsætte med at prøve at finde steder til opsætning.

Beslutningen i byrådet forleden blev, at man bakker op om, at den tilbageblevne million kroner skal bruges inden for erhvervs- og teknikudvalgets område.

(V) og (R) opfordrede til, at det bør prioriteres at opsætte de allerede indkøbte anlæg.

Byrådet får en orientering om den politiske beslutning om at undlade opsætning af indkøbte anlæg samt mulighederne for opsætning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk