5. december 2020
71-årige Søren V. Nielsen med sin signaturkunst i hånden stående foran et par af sine malerier. Resten af måneden udstiller han i kælderen under Kongegaarden. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

71-årige Søren V. Nielsen med sin signaturkunst i hånden stående foran et par af sine malerier. Resten af måneden udstiller han i kælderen under Kongegaarden. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søren lever selv helt op til sin kunst af elskende par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren lever selv helt op til sin kunst af elskende par

Tidligere autolakerer Søren Vestergaard Nielsen udstiller resten af måneden i Kongegaardens kælder. Corona aflyser årets decemberbod.

Slagelse - 15. november 2020 kl. 10:27
Af Helge Wedel

Næste år kan 71-årige Søren Vestergaard Nielsen fejrer guldbryllup med sin hustru, så man kan med udsigt til 50 års ægteskab i høj grad sige, at han selv lever op til den kunst, han er mest kendt for - figurer af stående elskende og kyssende par i hårdt brændt og glaseret ler.

Resten af denne måned udstiller han både figurer og sine naturalistiske malerier i Kongegaardens kælder.

- Jeg skulle have udstillet i Det Blå Rum tilbage i marts, hvor coronaen lukkede Danmark ned, så nu er jeg i stedet endt her i kælderen, siger Søren V. Nielsen med helt sit liv levet i Korsør.

Autolakerer

Uddannet kunstner er han ikke, men han er uddannet autolakerer. I mange år drev han Korsør Autolakering på Lilleøvej, hvor der efter cykelforretning i dag er vinforretning. Korsør Autolakering lukkede i 1992.

I omkring 35 år har han været udøvende kunstner, og for godt 20 år siden var Søren V. Nielsen med til at etablere kunstnerværkstedet Kabeldepotet, hvor han fortsat er tilknyttet.

Elskende på tre dage

Lerfigurerne af elskende par koster mellem 800 og 1600 kroner, mens han sælger sine malerier for mellem 1500 og 3000 kroner.

- Det tager mig tre dage at gøre et elskende par færdig inklusiv tørring, glasur og to gange brænding, siger Søren V. Nielsen. Med sine elskende par ønsker han at minde alle om, at man skal lære og huske at holde af hinanden.

Decemberbod aflyst

Søren V. Nielsen må sammen med op imod 30 andre lokale kunstnere i år konstatere, at der ikke bliver ekstra salg af kunst fra den traditionsrige tre uger lange »Decemberboden« i Kongegaarden. Coronasituationen gør det umuligt at holde den åben.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk