20. oktober 2021
I dag er der en helsekostforretning, hvor der i 2001 var en Danske Bank-filial i den hvide bygning. Her blev der begået et bankrøveri med en hel særlig aftale. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

I dag er der en helsekostforretning, hvor der i 2001 var en Danske Bank-filial i den hvide bygning. Her blev der begået et bankrøveri med en hel særlig aftale. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søn røvede bank få meter fra forældres hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Søn røvede bank få meter fra forældres hus

Den tidligere bankrøver Dorin Larsen udgiver sammen med forfatteren Peter Grønlund bog om bankrøverier, hvor særligt et i Vemmelev var helt specielt.

Slagelse - 26. september 2021 kl. 07:24
Af Helge Wedel

I dag er der i det hvide hus en helsekostforretning, hvor der i 2001 var en Danske Bank-filial på Stationsvej i Vemmelev. Blot 50 meter derfra bor bankrøveren Dorin Larsens forældre, så da han skal røve banken, gælder en særlig aftale. Hvis forældrene er i deres bank, når de stormer ind for at røve den, så skal de trække sig igen.

Forældrene er der ikke torsdag den 13. december 2001 klokken 13, da den røde kassevogn med bankrøverne standser ud for banken på Stationsvej. Så banken røves. Elefanthuer og plastikpistoler bliver brugt af røverne.

Bande på syv

Dette og mange andre bankrøverier flere steder på Sjælland er beskrevet i bogen »Bankrøver«, som Dorin Larsen har skrevet sammen med forfatteren Peter Grønlund, der i sit forfatterskab har beskæftiget sig med true crime, samfundets skyggesider og de skæve eksistenser, der ikke passer ind i normalforståelsen. Bankrøver er hans 21. bog.

Dorin Larsen fortæller historien om bankrøvergruppen Partners in crime. Gruppen bestod af syv unge venner, der boede på Østerbro i København. Det er en vild skildring af det ene bankrøveri efter det andet, festerne og et liv i luksus, som udbyttet blev brugt på, og den interne struktur i gruppen. Men det er også historien om nedturen, da de alle blev anholdt og kunne se frem til mange års fængsel. Afsoningen i landets hårdeste fængsler og senere vejen ud af kriminalitet.

Ni års fængsel

Bankrøver er en ærlig og hård skildring af Dorin Larsens usædvanlige liv, der havde store konsekvenser, både for ham selv, men også for mange andre. Nu er kriminaliteten lagt på hylden, og han tjener sine penge ved almindeligt lønarbejde.

Anholdt sidst

Han var den sidste, der blev anholdt efter at være på flugt i over tre måneder. Han blev idømt ni års fængsel. Hans far døde to uger, før han begik det første røveri i Vemmelev. Moren flyttede til København kort efter, at hendes søn blev anholdt.

INFO:
Bankrøver, 237 sider
Forlaget Momenta

Udkommer 1. oktober, 2021
Butikspris 300 kr.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk