26. maj 2019
Ingen finder næppe nogensinde ud af, hvad det har kostet de danske skatteydere at flytte Søfartsstyrelsen til Korsør. Korsør Rådhus er i dag ikke længere en mulighed. I stedet skal der nu bruges flere penge på en i øjeblikket ukendt midlertidg adresse, så alle 190 medarbejdere kan være i Korsør i midten af 2019 - næsten fire år efter, at beslutningen om udflytningen blev taget. Illustration: Søfartsstyrelsen.
gallery icon

Se billedserie

Ingen finder næppe nogensinde ud af, hvad det har kostet de danske skatteydere at flytte Søfartsstyrelsen til Korsør. Korsør Rådhus er i dag ikke længere en mulighed. I stedet skal der nu bruges flere penge på en i øjeblikket ukendt midlertidg adresse, så alle 190 medarbejdere kan være i Korsør i midten af 2019 - næsten fire år efter, at beslutningen om udflytningen blev taget. Illustration: Søfartsstyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søfartsstyrelsens flytning til Korsør sker til ukendt pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søfartsstyrelsens flytning til Korsør sker til ukendt pris
Slagelse - 17. oktober 2018 kl. 07:06
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad koster det skatteyderne at flytte Søfartsstyrelsens 190 medarbejdere til Korsør?

Svaret bliver næppe nogensinde givet. Det afslører et svar, som Sjællandske har modtaget fra Bygningsstyrelsen, der nu i tre år siden efteråret 2015 har haft til opgave at finde de permanente Korsør-adresser til Søfartsstyrelsen. En opgave som endnu ikke er tilendebragt. Flere planer er kuldsejlet, og en større erstatning angiveligt betalt for at slippe ud af en 15 år lang underskrevet lejekontrakt med Glasværket, hvor Søfartsstyrelsen alligevel ikke skulle bo, da man ikke kunne blive enige om udgifterne til ombygning. Penge til ombygning er der til gengæld brugt på den nuværende midlertidige adresse på Fjordvænget. Og flere penge skal nu bruges til endnu en midlertidig foreløbig ukendt adresse, fordi Søfartsstyrelsen fastholder, at alle deres folk vil være i Korsør i midten af 2019 - næsten fire år efter beslutningen om udflytningen blev taget. Ombygning er nu også gået i gang af skibmægler J. Poulsens domicil på Batterivej, ligesom køb af havnegrund og ombygning af driftscenter også tæller på udgiftssiden for flytningen. Hertil løbende opmålinger, tegninger og forhandlinger. Eksempelvis om den kuldsejlede plan med indflytning på Korsør Rådhus.

Den samlede flytteudgift forbliver dog ukendt.

- Fører Bygningsstyrelsen regnskab med, hvor mange udgifter/mandetimer styrelsen har brugt siden efteråret 2015 på lokaliseringen af Søfartsstyrelsen i Korsør?

»Vi tidsregistrerer ikke på den enkelte kunde, og har derfor heller ikke dokumenter eller opgørelser herom. Vi kan af samme grund desværre ikke give dig et konkret svar på dit spørgsmål.«, lyder Bygningsstyrelsens svar.

Bygningsstyrelsen er en del af transport-, bygnings- og boligministeriet, hvis chef er transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Det er endnu uvist, hvornår ombygningen af driftscenteret på Batterivej kan gå i gang. Foreløbig ønsker Bygningsstyrelsen at købe grunden af Korsør Havn. Selve bygningen er ejet af Søfartsstyrelsen.

Formand for Korsør Havn Henrik Brodersen (DF) oplyser, at man venter på et bud fra Bygningsstyrelsen.

- Vi har fået priser fra to ejendomsmæglere, men venter på et bud fra Bygningsstyrelsen. Herefter kan forhandlinger om et salg af grunden indledes inklusiv aftale om offentlig adgang langs havnekajen og håndtering af forureningen på grunden fra den tidligere fedtgasproduktion, siger Henrik Brodersen til Sjællandske.

Personligt håber han, at det ender med et markant flot slankt højt nybyggeri til erstatning for den nuværende flade firkantede bygning. De historiske fedtgasbygninger håber havneformanden kan bevares ved at gøre dem til en del af af det kommunale fæstningsområde.

Skibsmægler J. Poulsen er i øvrigt flyttet derhen, hvor Søfartsstyrelsen en gang også skulle på - nemlig på Glasværket.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk