19. november 2017
Slagelse Privatskole har med ansøgning om at oprette børnehave fået politikere til at fare i blækhuset. Debatten skiller vandene.
gallery icon

Se billedserie

Slagelse Privatskole har med ansøgning om at oprette børnehave fået politikere til at fare i blækhuset. Debatten skiller vandene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Socialdemokrater: Partikollegas udtalelse står for egen regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokrater: Partikollegas udtalelse står for egen regning
Slagelse - 13. september 2017 kl. 06:20
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse Privatskoles ansøgning om at oprette børnehave på Norgesvej 14 i Slagelse kan få et politisk efterspil, idet socialdemokraten Niels Christian Nielsen om muligt vil kræve sagen i byrådet.

arrow Læs også: Privatskole ønsker børnehave: Politikere vil bremse planerne

I et indlæg i tirsdagens Sjællandske med titlen »Nej til tyrkisk daginstitution i Slagelse« pointerer han - sammen med Dansk Folkepartis Ann Sibbern - at man vil gå »lige til kanten for, at ansøgningen ikke bliver godkendt.«

Humlen er, at Slagelse Privatskole hovedsageligt har udenlandske, herunder muslimske, børn gående.

Niels Christian Nielsen får dog ikke ligefrem opbakning i egne rækker efter meldingen om, at han blandt andet ønsker sagen drøftet i byrådet inden en endelig godkendelse.

Bodil Knudsen (S), byrådsmedlem og den ene af to socialdemokrater i uddannelsesudvalget - netop Niels Christian Nielsen er den anden - mener, at partikollegaen glemmer at skele til regelsættet for området.

- Jeg er generelt ikke tilhænger af private dagtilbud, men der er altså en lovgivning, der tillader det på nogle bestemte betingelser med hensyn til bygninger og legepladser. Og det er altså ikke lovligt at gøre forskel efter hudfarve eller religion, siger Bodil Knudsen til Sjællandske.

- Vi politikere skulle hellere bekymre os om at skabe dagtilbud og folkeskoler med tilstrækkelig høj kvalitet, så det slet ikke kom til en overvejelse at vælge et privat tilbud, tilføjer hun.

Byrådskandidat Miralem Garagic (S) er helt på linje med Bodil Knudsen. Her i debatten blander han sig imidlertid mere som forælder end som måske kommende byrådsmedlem. Han har to børn, en datter i 9. klasse og en søn i 1. klasse, indskrevet på Slagelse Privatskole.

- Faktisk er det racisme. De lægger op til direkte at bryde regler om ligebehandling, og det synes jeg ikke om. Slet ikke i et land som Danmark, hvor vi alle er lige for loven - uanset religion og hudfarve, siger Miralem Garagic.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk