21. marts 2019
En stor del af Skælskørvej er færdig og mangler »kun« asfalt. Det er dog fortsat ikke muligt at benytte vejen, da der fortsat arbejdes i den fjerneste ende.
gallery icon

Se billedserie

En stor del af Skælskørvej er færdig og mangler »kun« asfalt. Det er dog fortsat ikke muligt at benytte vejen, da der fortsat arbejdes i den fjerneste ende.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snart slut med spærret Skælskørvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart slut med spærret Skælskørvej
Slagelse - 11. oktober 2018 kl. 06:53
Af Tekst og foto: Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De store maskiner kører lystigt frem og tilbage og ind og ud mellem hinanden i noget, der for den uindviede ligner rent kaos. - Men der er mening med galskaben, beroliger ingeniør Niels Müller fra Sk-Forsyning, som tirsdag eftermiddag viser byggepladsen frem for Sjællandske.

Fra Idagaardsvej og cirka 300 meter frem er gravearbejdet overstået, så nu mangler der »kun« den sidste etape i retning mod Skælskør.

- Bliver I færdige til 1. november?

- Nu skal man jo være varsom med at give garantier, for der kan altid ske noget uventet undervejs, men ja, jeg vil sige, at alle kunderne på Skælskørvej har fjernvarme den 1. november, siger han.

Arbejdet består primært i at nedlægge nye fjernvarmerør, men når der alligevel graves, er der også andre ting, som bliver ordnet samtidig - for eksempel bliver spildevands- og regnvandskloakken renoveret, og der bliver også lagt rør til fibernet med mere.

I alt arbejder 15 mand på det store projekt - og det ville næppe gå hurtigere, hvis der var flere folk i gang:

- Som du kan se, er der begrænset plads at køre og arbejde på, og tit skal en ting først ordnes, inden næste etape kan påbegyndes, siger Müller.

Et så stort projekt er i sagens natur meget indgribende i de lokale beboeres hverdag, og det er noget, som Müller er meget bevidst om:

- Det er klart, at det er møgirriterende for beboerne - og trafikanter generelt - at vi har lukket en meget trafikeret vej og kører rundt med store maskiner, der larmer. Men vi forsøger hele tiden at tage størst muligt hensyn og informere beboerne om processen. Og min fornemmelse er, at de fleste beboere har forståelse for det, siger han.

En del af mandskabet arbejder fra klokken 6 morgen til 18 aften, mens andre kører et mere normalt skifte.

- Men det betyder, at beboerne har fred og ro efter klokken 18 og i weekenden, fortæller Niels Müller.

Og på den første del af Skælskørvej kan man allerede nu køre, omend vejen ligner et månelandskab.

Inden første november skal der efter planen lægges et midlertidigt lag asfalt på. Det skal så ligge et halvt års tid, så det har mulighed for at »sætte« sig.

Den endelige asfalt bliver så lagt på til foråret.

- Vi snakker i øjeblikket med Slagelse Kommune om, hvorvidt vi også skal lægge ny asfalt på de to sideveje, Bjakesvej og Gl. Kongevej, siger Niels Müller.

Her er asfalten meget ujævn med mange revner og huller.

- Det ville jo give god mening at klare det samtidig med Skælskørvej, når vi alligevel er i gang, men nu må vi se, hvad kommunen siger, slutter ingeniøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk