30. maj 2020
Der afsættes ekstra anlægsmidler til udbygning af svømmehallen i Slagelse og til renovering af svømmehallen i Korsør i budgetaftalen, som også indebærer oprettelsen af et forsorgsmuseum i Slagelse.
Der afsættes ekstra anlægsmidler til udbygning af svømmehallen i Slagelse og til renovering af svømmehallen i Korsør i budgetaftalen, som også indebærer oprettelsen af et forsorgsmuseum i Slagelse.
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smalt budget med både besparelser og øget velfærd i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smalt budget med både besparelser og øget velfærd i Slagelse
Slagelse - 22. oktober 2019 kl. 15:36
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år stod 30 af 31 byrådsmedlemmer bag årets budget i Slagelse. Kun Enhedslistens Thomas Clausen stod udenfor.

arrow Læs også: Kursen er sat i Slagelse: Budget vedtaget

Sådan går det dog ikke i år. Efter lange forhandlinger står det klart, at det ikke er lykkedes at nå et bredt budgetforlig, så næste års »husholdningsbudget« i Slagelse vil efter al sandsynlighed blive stemt igennem med stemmerne 16-15 på byrådsmødet mandag.

Socialdemokratiet med borgmester John Dyrby Paulsen i spidsen, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance står bag budgetaftalen, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre ikke er med.

Hos de tre partier ærgrer man sig over, at det ikke blev til et bredt budgetforlig.

- Budgetprocessen har ikke været optimal. Borgmesterens politiske retning står uklart for os, og vi har et efterslæb fra seneste budgetaftale 2019. På denne baggrund har vi i dag fremsendt vores budgetforslag, står der at læse i en udsendt meddelelse fra de tre partier.

Der ikke ønsker at udtale sig nærmere før på et pressemøde onsdag klokken 16 på Slagelse Rådhus.

Flertalspartierne har inviteret til pressemøde her til aften, men har forud for mødet fremsendt aftalen til pressen.

Heraf fremgår det, at driftsudgifterne skal reduceres med 36 millioner kroner, blandt andet via en besparelse på 0,3 procent på alle driftsenheder.

- Men det vil ikke betyde afskedigelser. Besparelserne skal klares via naturlig afgang, siger John Dyrby Paulsen.

Samtidig med besparelserne tilfører flertalspartierne dog også i 2020 i alt godt 85 millioner kroner netto til de såkaldt udfordrede vedfærdsområder. Nemlig handicap og psykiatri (næsten 34 mio. kroner), det særlige børn og unge område (knap 23 mio. kr) og førtidspensioner (28,5 mio. kroner). I de kommende år skal der tilføres endnu flere penge.

Der skal dog samtidig sættes ind med forebyggende tiltag, så man undgår at udgifterne bliver ved med at sige.

På anlægsområdet vil der ske nogle udskydelser, som dog ifølge borgmesteren kun vil omfatte projekter, som man alligevel ikke kan nå.

I alt afsættes der 230 millioner kroner til anlæg.

Svømmehallerne i Slagelse og Korsør får således tilført flere midler, og der bliver også flere penge til cykelstier ved skoleveje, trafiksikkerhed, kystsikring og digebyggeri i Korsør og Skælskør, natherbergpladser på Toften i Slagelse og baneanlæg til B73 Slagelse.

Tilbagerulning af besparelser på lokaletilskud fra sidste byrådsperiode er også med i aftalen, som desuden efter ønske fra Enhedslisten indeholder oprettelsen af et forsorgsmuseum i Slagelse.

arrow Byrådsmedlem fik hvad han ønskede og sikrede budgetaftale
23. oktober 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 22:19
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk