24. oktober 2020
I Kalundborg har man siden april sidste år haft mødestedet  LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland. Og nu får også Slagelse Kommune et lokalt mødested for unge med en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet. Foto: Thomas Olsen
I Kalundborg har man siden april sidste år haft mødestedet LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland. Og nu får også Slagelse Kommune et lokalt mødested for unge med en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med ensomhed: Her åbner nyt mødested for unge LGBT+personer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med ensomhed: Her åbner nyt mødested for unge LGBT+personer

Snart bliver det lidt nemmere at være ung i Slagelse Kommune, hvis man har en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet. Nyt mødested for LGBT+-personer åbner mandag og skal fungere som et »fristed«.

Slagelse - 17. oktober 2020 kl. 10:59
Af Fleur Sativa

»Her er der plads til den bedste dig«.

Med disse ord annoncerer et nyt mødested sin snarlige åbning i et opslag på Facebook. For på mandag åbner Baros, der er et helt nyt tilbud for unge LGBT+-personer i Slagelse Kommune.

Baros henvender sig således til unge i alderen 13 til 25 år, som har en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet, og som ønsker at møde ligesindede i trygge rammer.

På Bredegade 10 ved Rosenhuset i Slagelse vil unge derfor fremover kunne mødes hver mandag fra klokken 19 til 21, hvor frivillige på stedet, som drives af Ungdommens Røde Kors, har tavshedspligt.

Man møder bare op

Tilbuddet, som er tænkt som et slags »fristed«, er der både efterspørgsel på og brug for, mener en af initiativtagerne, Christopher Trung Paulsen.

- Man møder bare op, så vi ved ikke, hvor mange der kommer på mandag. Men vi kan se, at vi har god tilslutning til vores Facebookside, hvor også vores opslag er blevet delt en del gange, forklarer han og peger på, at unge der vil bruge mødestedet ikke behøver være bosiddende i Slagelse.

- Vi er et mødested med plads til alle, slår Christopher Trung Paulsen fast.

Mødestedet er det første af sin slags i Slagelse Kommune. Tidligere har unge derfor skullet tage turen til Kalundborg, hvor et lignende initiativ har eksisteret siden april sidste år.

Skal hjælpe unge ud af ensomhed

I Kalundborg mødes unge om blandt andet brætspil, fællesspisning og kreative aktiviteter. Og tanken er, at mødestedet i Slagelse skal tilbyde nogle af de samme ting for at skabe et vigtigt socialt fællesskab.

En ny rapport udarbejdet af Als Reserach for Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) viser nemlig, at en stor del af LBGT+-personer føler sig ensomme og generelt har en frygt for at blive diskrimineret.

For eksempel viser rapporten, at 28 procent af LGBT+-personer føler sig ensomme. Til sammenligning gælder det fem procent af den generelle befolkning.

- Hvis vi kan give nogle unge den psykiske ballast, der skal til, for at de kan stå ved dem, de er - også blandt folk, der ikke en en del af LGBT+-miljøet - så er det med til at gøre en vigtig forskel, har Christopher Trung Paulsen tidligere forklaret.

Det nye mødested er blandt andet støttet af TrygFonden.

FAKTA
  • LGBT er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser (gay, red.), bi- og transpersoner.
  • Når man skriver + efter bogstaverne er det for at inkludere flere grupper. LGBT + bruges her om den store mangfoldighed af personer med en anden seksuel orientering eller kønsidentitet end flertallet.


Kilde: LGBT Danmark
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk