22. april 2019
Så drager vi mod kampladsen - og vi er »sultne«. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Så drager vi mod kampladsen - og vi er »sultne«. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slaget om Trelleborg er i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slaget om Trelleborg er i gang
Slagelse - 19. juli 2018 kl. 16:02
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad er vi? Sultne, sultne, sultne.

arrow Læs også: Festival atter med parkeringsproblemer

Råbene gjaldede, da krigerne bevægede sig mod kamppladsen mellem ringborgens volde til årets første udgave af Slaget om vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse.

Krigerne var stadig »sultne«, da de ankom, og de to hære - Harald Blåtands og Svend Tveskægs - stod over for hinanden i en dirrende, forventningsfuld atmosfære, som kort efter blev udløst, da hærene med omkring 100 mand m/k på hver side løb frem og tørnede sammen.

En af krigerne var islandske Benedikt Kristjánsson, som var en del af Harald Blåtands vindende hær på vikingefestivalens første dag med Slaget om Trelleborg. Haralds hær vandt to ud af de tre kampe på førstedagen.

- Det er sjovt at have noget at gøre ud over de normale ting. Det her er noget andet end den normale, daglige rutine, og det er vigtigt at huske vores skandinaviske kultur, sagde en svedig islænding efter slaget.

Han bedyrede, at det ikke på forhånd er aftalt, hvilken hær der skal vinde, og han kunne også fortælle, at det er meget sjældent, nogen kommer til skade i kampene, for inden hvert slag bliver deltagerne kraftigt formanet om at passe på, ligesom de øver sig i sikkerheden.

Cirka 1100 mennesker tilbringer hele ugen på Trelleborg som »vikinger« omkring år 980, og den første dag med vikingeslaget samlede rigtig mange tilskuere.

arrow Vikinge-festival slår rekord - igen
23. juli 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 14:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk