13. juli 2020
Ny familieinstitution skal ligge i Havrebjerg. Organisatorisk bliver den forankret under Klostermarken Skole. Her et billede fra Havrebjerg Skoles gymnastiksal. Til venstre er det tidligere kultur-, fritids- og turismeudvalgsformand Troels Christensen (LA).
Ny familieinstitution skal ligge i Havrebjerg. Organisatorisk bliver den forankret under Klostermarken Skole. Her et billede fra Havrebjerg Skoles gymnastiksal. Til venstre er det tidligere kultur-, fritids- og turismeudvalgsformand Troels Christensen (LA).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse snart klar med sit eget opholdssted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse snart klar med sit eget opholdssted
Opdateret 02. december 2019 kl. 10:45
Slagelse - 02. december 2019 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte døgnpladser og to til akut brug. Etableringen af et opholdssted og specialtilbud på den tidligere Havrebjerg Skole skrider frem med en sådan hast, at der allerede nu er jobopslag i offentligheden. Det ventes i brug pr. 1. marts, hvor de første fire borgere vil kunne modtages, lyder vurderingen.

arrow Læs også: Kommune overvejer brug af omstridt opholdssted

Stedet er en familieinstitution, der retter sig imod børn og unge, der sendes på opholdssted, men som kommunen så kan holde i en kortere radius fra hjemmet, end hvis det var Odense eller et sted i københavnsområdet, at den pågældende blev sendt til.

Der rigges samtidig to lejligheder til med det formål at kunne huse hele familier, det være sig en udsat med et særligt behov for periode.

Lederen ventes ansat pr. 1. februar, og indtil videre søges otte pædagoger, hvoraf de seks vil starte først med henblik på at få institutionen døgnbemandet.

Der er blevet afsat fem millioner kroner til ombygning af skolen.

Ifølge borgmester John Dyrby Paulsen (S) er det godt nyt, at institutionen ventes oppe at køre allerede fra marts.

- Det er ikke mindst godt vores de borgere, vi sender dertil. Det gør meget, at man blive i sit lokalområde, siger borgmesteren.

Udvalgsformand Helle Blak (SF), børne- og ungeudvalget, er enig.

- Vi har ønsket et sådan sted længe. Det gør os fleksible i en anden grad, end det har været muligt tidligere.

Ifølge kommunens forvaltning vil der kunne være »fuldt hus« i maj. Samtidig vil personalegruppen blive sammensat, så også familiebehandlingen kan varetages i en sådan grad, at man aflaster Slagelse Familiehuse og ikke mindst slipper for at sende lige så mange i hundedyre private tilbud, som kommunen har gjort tidligere.

Bare i forhold til lejlighederne til særligt udsatte familier forventes det, at der årligt vil kunne spares cirka én million kroner frem for at benytte eksterne tilbud, såsom Holmegaardshuset i Fensmark

Slagelse Kommune er pt. i dialog med Socialtilsynet om godkendelse af Familieinstitutionen Havrebjerg som et døgntilbud. Godkendelsen forventes at ligge klar, så Havrebjerg kan starte op som beskrevet.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk