26. marts 2019
Følger politikerne forslaget fra administrationen vil de sidste penge til svømmehallerne først falde i 2023.
Følger politikerne forslaget fra administrationen vil de sidste penge til svømmehallerne først falde i 2023.
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Må udskyde investeringer for 40 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må udskyde investeringer for 40 mio. kr.
Opdateret 26. september 2018 kl. 09:31
Slagelse - 26. september 2018 kl. 07:36
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere nyanlæg er på programmet i Slagelse Kommune de kommende år, ikke mindst med udbygning af Slagelse Svømmehal. Et stort flertal i byrådet står bag et anlægsbudget på 244 millioner kroner, hvilket ikke er set så stort i adskillige år.

Men inden det kan vedtages i starten af oktober, er der udsigt til udskydelser.

Kommunens administration har nemlig fået en henvendelse fra Kommunernes Landsforening. Her fremgår det, at der er visse udfordringer med aftalen mellem KL og regeringen, hvor det hedder, at det samlede anlægsloft for alle landets kommuner skal holde sig under 17,8 mia. kr.

På økonomiudvalgets møde næste mandag skal politikerne derfor tage stilling til et forslag fra administrationen om at udskyde anlæg. Der er forslag om udskydelser på godt 37 millioner kroner fra 2019 til 2020.

Udskydelsen vil blandt andet ramme svømmehallerne, hvor man foreslår, at der i 2019 ikke sættes 20 millioner kroner af, men kun 10 millioner kroner. Og de sidste fem millioner kroner af de i alt bevilgede 90 millioner kroner afsættes først i 2023 og ikke som tidligere anslået i 2022.

Der er også forslag om at skære næsten fem millioner kroner i de afsatte 20 millioner kroner i 2019 til ny daginstitution, og ni ud af 19 millioner kroner til skoleudbygninger.

- Det kan godt gå hen og få konsekvenser i form af forsinkelse for både svømmehal og daginstitution. Men jeg mener, at vi må bidrage, når anlægsudgifterne for alle landets kommuner er 800 millioner kroner over loftet, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk