20. januar 2019
En sommerklædt borgmester John Dyrby Paulsen (S) afviser ikke at få fuld klarhed over, hvad det vil koste at samle administrationen, som jo er et ønske fra de borgerlige partier. Foto: Arne Svendsen
En sommerklædt borgmester John Dyrby Paulsen (S) afviser ikke at få fuld klarhed over, hvad det vil koste at samle administrationen, som jo er et ønske fra de borgerlige partier. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse må spænde livremmen ind næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse må spænde livremmen ind næste år
Slagelse - 10. august 2018 kl. 07:32
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der skal skæres ned på driften i kommunen, hvilket har været forsømt tidligere. Så man kan godt sige, at Slagelse må spænde livremmen ind.

Det er den klare melding fra borgmester John Dyrby Paulsen (S) forud for budget-forhandlingerne, der går i gang mandag i forbindelse med et møde i økonomiudvalget.

Her vil borgmesteren som tidligere nævnt fremlægge et detaljeret forslag til, hvordan han kunne tænke sig næste års »finanslov« for Slagelse. Og han siger til Sjællandske, at man ikke undgår at komme til at bruge af det såkaldte råderumskatalog, hvor forvaltningen har udarbejdet diverse forslag til besparelser for næste år.

Her kan man blandt andet læse, at der vil kunne spares 9,5 millioner kroner på at lukke et mindre plejehjem, og over fire millioner kroner på at nedsætte åbningstider i daginstitutionerne.

- Mit oplæg vil være, at det er nødvendigt med besparelser, for at vi kan få rettet op på økonomien og få penge til langsigtede investeringer, siger borgmesteren, der dog omkring plejehjemmet har bedt om en nærmere redegørelse, idet han ikke helt forstår, hvordan der kan være tale om en besparelse med det samme.

Dyrby Paulsen siger dog, at der også i budgettet er ikke udnyttede puljer til anlæg.

Det kan give plads til udvidelsen af svømmehallen, og måske også en springhal til gymnasterne.

Der skal også være penge til Campus Slagelse, hvor borgmesteren oplyser, at både Syddansk Universitet og Absalon gerne ser byggeri af ny hal til 45 millioner kroner.

- Mit forslag vil dog være, at der istedet bliver lavet et udendørs anlæg, som kan indgå i den såkaldte bevægelses-åre gennem byen op til Fodsporet, siger Dyrby Paulsen.

En bro over sporet ved stationen er også på ønskelisten, men den mener borgmesteren nu må være en opgave for DSB.

Og så er Dyrby Paulsen i øvrigt ikke afvisende overfor at få analyseret forslaget fra de borgerlige partier om en samling af administrationen.

- Vi skal bare være klar over, at pengene til det skal kommunen selv skaffe. De kan ikke lånes, siger borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk