24. juli 2019
I går var privatrådgiver fra Sydbanks filial i Slagelse Anders Larsen mødt op på Antvorskov Skole for at undervise elever i privatøkonomi. Det skete som en del af den landsomspændende »Pengeuge«, som Finans Danmark står bag. Mange borgere i Slagelse Kommune har nemlig problemer med økonomien. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

I går var privatrådgiver fra Sydbanks filial i Slagelse Anders Larsen mødt op på Antvorskov Skole for at undervise elever i privatøkonomi. Det skete som en del af den landsomspændende »Pengeuge«, som Finans Danmark står bag. Mange borgere i Slagelse Kommune har nemlig problemer med økonomien. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelever skal lære om privatøkonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelever skal lære om privatøkonomi
Slagelse - 13. marts 2019 kl. 10:37
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvad ved I om økonomi?
Privatrådgiver Anders Larsen fra Sydbanks filial i Slagelse slår hænderne ud og ser hen på en flok elever, mens enkelte hænder skyder op i vejret. En elev forsøger at svare:

arrow Læs også: Trods positiv udvikling: Flere tusinde borgere er stemplet som dårlige betalere

- Man kan optage lån, hvis man ikke selv har råd til ting, siger han i et næsten spørgende tonefald.

- Det er rigtigt, svarer Anders Larsen og slår hænderne sammen.

I går var han mødt op på Antvorskov Skole i Slagelse for at undervise elever i privatøkonomi. Det skete som en del af den landsomspændende »Pengeuge«, som Finans Danmark står bag.

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse. Og i Slagelse Kommune er emnet økonomi om muligt et mere presserende emne end de fleste andre steder.

Her står 6,6 procent af den voksne befolkning over 18 år nemlig allerede registreret som dårlige betalere i RKI, viser en opgørelse fra data- og analysevirksomheden Experian, der står bag RKI-registret.

Det giver kommunen en plads på top fem over de kommuner med flest borgere registreret.

I går kom eleverne fra Antvorskov Skole i selskab med privatrådgiver Anders Larsen derfor både omkring emner som gældsstiftelse, budgetter og opsparing.

Resten af ugen skal eleverne lære om økonomi gennem undervisning i blandt andet matematik.

Her skal de aktivt bruge de fagbegreber, de møder og lærer i løbet af Pengeugen, forklarer Mette Spodsberg, der underviser 8.B i matematik.

- Det sker for at skabe en dannelse af børnene og danne et grundlag for en forståelse af, hvad det vil sige at arbejde med økonomi - både som job og en del af livet, fortæller hun.

Ifølge Mette Spodsberg er det vigtigt at lære eleverne om økonomi, så de får en forståelse af, hvad det vil sige at tjene og bruge penge.

Noget, som privatrådgiver fra Sydbanks filial i Slagelse Anders Larsen er enig i:

- Vi møder en hel del udfordringer med unge, der enten står i RKI eller har stiftet gæld. Og mange vil rigtig mange ting og har store drømme, men er så bremset på grund af det. Så de spænder faktisk ben for sig selv, forklarer han og peger på, at dårlig økonomi ofte hænger sammen med manglende overblik eller uvidenhed.

- Fra bankens side håber vi derfor, at de unge kan få oparbejdet en god erfaring og forståelse for økonomien. Og her er det rigtig godt at prøve at tage en snak med dem, der ikke er helt etableret endnu. For de kan nå at danne sig selv i en økonomiske sammenhæng og sikre sig, at de har et godt udgangspunkt, fortæller Anders Larsen fra Sydbank.

I Slagelse Kommune dækker de 6,6 procent registrerede i RKI over cirka 4.223 borgere.

Den enkelte person er i gennemsnit registreret i RKI med 2,74 sager og har et misligholdt beløb på i gennemsnit 79.496 kroner.

Derfor mener både Jackline Neilsen og William Petersen fra 8.B - ligesom privatrådgiver Anders Larsen og lærer Mette Spodsberg - at de har noget at lære.

- Det (Pengeugen, red.) er en god idé, så man ikke er helt på bar bund, når man bliver ældre, fortæller Jackline Nielsen.

Hun vil blandt andet gerne vide mere om udgifter som husleje, mens William Petersen er mere interesseret i at høre om lån og renter.

- Jeg vil bare gerne lære mere og blive klogere på det. Men det er ikke noget, jeg selv vil gøre. Der er for stor risiko ved det, vurderer han og uddyber:

- Efter jeg har fået fritidsarbejde, har jeg fået øjnene op for, at man skal arbejde rimelig meget for at have råd til det, man gerne vil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk