4. august 2021
Efter 43 år i Skælskør kan Vibeke O. Rasmussen hurtigt udpege de tre ord, der udgør Skælskørs dna.
gallery icon

Se billedserie

Efter 43 år i Skælskør kan Vibeke O. Rasmussen hurtigt udpege de tre ord, der udgør Skælskørs dna.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skælskørs dna består af tre ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skælskørs dna består af tre ord

Oprydning gav godt salg på den første markedsdag. Også uldhuer solgte fint trods trykkende lummervarme. Og legetøj vokser man sig fra, når Fortnite overtager ens liv.

Slagelse - 28. juni 2020 kl. 13:29
Af Tekst og foto: Helge Wedel

Frem til og med lørdag den 1. august er der om lørdagen mellem 10 og 13 markedsdag på Nytorv i Skælskør, hvor det for private koster ganske gratis at sætte en bod op og sælge stort set alt, hvad man har lyst til fra de hjemlige gemmer. Plads skal dog bestilles, så der kan sikres corona-sikker afstand mellem boderne.

- Jeg har ryddet op i mit tøjskab blandt andet til glæde for min mand, der synes, det trængte. Men jeg har også fået solgt godt i dag, så mon ikke der snart er nyt tøj på vej ind i skabet, siger 57-årige Vibeke O. Rasmussen. Hun har boet i Skælskør, siden hun var 14 år.

-Efter 43 år i Skælskør, kender du så byens dna?

- Helt sikkert. Det kan siges med tre ord - fællesskab, sammenhold og ildsjæle, kommer det hurtigt fra Vibeke O. Rasmussen, der efter en årrække hos Harboe nu arbejder som receptionist i sundhedshuset Fabrikken i Slagelse.

Salg i uldhuer

Især en bod falder i øjnene i lørdagens lummervarme tæt på de 30 grader. Det er 77-årige Inge Lise Krøll, der sælger hjemmegjorte huer i uld, der er valket, for 100 kr. stykket.

- De sælger godt trods varmen. Næste lørdag har jeg nisser med, for de sælger også udmærket om sommeren, siger Inge Lise Krøll. En valket huer er strikket i uld, hvorefter den vaskes, så den får en næsten glat og ensartet overflade. Inge Lise Krøll, der er fra og bor i Holbæk, har efter mange år alene mødt en kæreste i Skælskør.

- Vi bor hos hinanden på skift, da vi synes, vi er for gamle til at flytte sådan rigtig sammen, smiler Inge Lise Krøll.

Tilbage til Skælskør

Under snakken med Vibeke O. Rasmussen noterer hun også som et faktum og kendetegn ved Skælskør, at mange ender med at vende tilbage. For eksempel når de skal have børn.

Vendt tilbage fra Frederiksberg i København er ni-årige Villads Brandt-Erichsen også med sin mor Lene, som er opvokset i Skælskør. Vilads har en bod med salg af legetøj, som han er vokset fra.

- Hvem får pengene, hvis du sælger noget?

En ni-årig pegefinger vender straks ind mod eget bryst.

- Men er det ikke din mor, der har betalt for legetøjet?

Den økonomiske logik kan helt åbenlyst slet ikke følges i en ni-årig drengs hjerne, der til gengæld har fuldstændig styr på, hvad pengene fra salg af legetøjet skal bruges til

- Jeg skal bruge pengene til et gamer-set-up, når jeg spiller Fortnite, siger Villads Brandt-Erichsen. Han tilslutter sig dermed den verdensomspændende kæmpemæssige skare af børn og unge for hvem netop det computerspil så at sige fylder ALT.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk