21. september 2021
Birte Levring har været tovholder alle årene siden 2013, hvor den første sommerudstilling fandt sted. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Birte Levring har været tovholder alle årene siden 2013, hvor den første sommerudstilling fandt sted. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Sikke dog en herlig dag, det er i dag«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Sikke dog en herlig dag, det er i dag«

Kabelbizzerne, aktuelt i alt 12 kunstnere fra Kabeldepotet, er ikke bange for at udlevere sig selv, blev det anført i åbningstale lørdag. Her åbnede »bizzernes« årlige sommerudstilling.

Slagelse - 26. juli 2021 kl. 15:14
Af Carsten Lysdal

Normalt frekventerer over 700 gæster sommerudstillingen på Fæstningen, fra Kabelbizzerne, der holder til på det tilstødende kabeldepot, åbner med fernisering, til de igen fjerner de mange malerier, fotos og anden kunst i form af eksempelvis keramik, som lige nu udstilles i magasinet.

Lørdag åbnede 2021-versionen, og det skete under overværelse af knap 100 gæster, hvilket tegner godt. Sidst på dagen havde en snes yderligere slået et smut forbi den midlertidige kunsthal.

- Det er dejligt med et stort fremmøde. Det betyder meget for os, lyder det fra tovholder og kunstner Birte Levring, der selv gør sig i malerier og billeder.

Hun har også malet en kvindelig mannequins overkrop, som kan ses på udstillingen, ligesom hun har tilvejebragt sin helt egen coronavirus - i fysisk form.

Sædvanen tro

Udstillingen, som er en årlig af slagsen, løber frem til 8. august, og alle er velkomne.

I år er det syv kvinder og fem mænd, der leverer kunsten og udstiller. Og de kan snildt fylde.

- Vi er meget produktive. Alle sammen, uddyber Birte Levring, der anslår, at hver kunstner står for gennemsnitligt 10 enheder på udstillingen, der får roser med på vejen.

Således var det en veloplagt kunstnerisk ildsjæl i skikkelse af Steen Andresen fra Skælskør, der holdt åbningstalen.

Den omhandlende kunstens væsen og måden, hvorpå den kan vække følelser og inspiration.

- De er ikke bange, de bizzer, for at udlevere sig selv i foto, keramik, glas, lærred og den hjertevarme pastel. Man slår sig løs, gi'r den gas - og gi'r pokker i det intime, når blot du kan blive henrykt, vred, glad eller blot besvime, sagde han i et lyrisk sus med afslutningen:

- Så sikke dog en dejlig, herlig dag, I får her i dag. For nu viser Kabeldepotets kunstnere kunst for hver en smag.

Dermed var udstillingen skudt i gang.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk