15. oktober 2019
Et brækket ben er kun et bump på vejen. Clara Sadolin, lokalformand for Venstres Ungdom i Slagelse, sad på skulderen af kandidat Morten Dahlin (V). - Et pressestunt, lød det fra Tom Block (S), der kæmpede med Venstre-kandidaten om pladsen på særligt Rådhuspladsen i Slagelse. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Et brækket ben er kun et bump på vejen. Clara Sadolin, lokalformand for Venstres Ungdom i Slagelse, sad på skulderen af kandidat Morten Dahlin (V). - Et pressestunt, lød det fra Tom Block (S), der kæmpede med Venstre-kandidaten om pladsen på særligt Rådhuspladsen i Slagelse. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selv et brækket ben hindrer ikke Clara i at hænge plakater op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv et brækket ben hindrer ikke Clara i at hænge plakater op
Opdateret 11. maj 2019 kl. 14:30
Slagelse - 11. maj 2019 kl. 14:09
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Alle sad næsten og hoppede i stolene, fordi de bare ville i gang, lød det lørdag fra Det Radikale Venstres lokale folketingskandidat i Slagelse, Troels Brandt, da han kort før middagstid stod klar med strips, stige og sit eget kontrafej i form af en valgplakat.

Han havde om formiddagen holdt møde med sin lokale partibestyrelse, der ligesom havet af frivillige kræfter, der på tværs af alle partier hjælper til med ophængning af valgplakater, ventede i spænding på det formelle startskud.

Det lød klokken 12, om end en Venstre-valgplakat allerede var set på Bjergbygade i Slagelse et par timer forinden.

- Ja, vi må hellere holde os til reglerne. Ellers kommer der bare nogen og piller dem ned, sagde 52-årige Troels Brandt, der med i alt omtrent 1200 valgplakater er klar til valgkamp.

Han hængte selv sine første plakater op ved Antvorskov Ruin og »kys og kør«-vendepladsen ved Hunsballe-grunden, der mestendels anvendes af forældre til elever på Antvorskov Skole. I Ringsted og Sorø, hvor han er såkaldt skyggekandidat, idet han er nummer to på listen, havde han frivillige folk til at hjælpe med ophængningen.

Det gjaldt også Socialdemokratiets Tom Block og Morten Dahlin (V), der i øvrigt ynder at drille hinanden. På Rådhuspladsen sørgede Tom Block for at proppe sit kontrafej over Morten Dahlins, hvormed sidstnævntes valgplakat reelt røg ned at hænge under de 2,3 meter fra jorden, hvilket ellers minimumshøjden.

Dog var det ikke nogen af dem, der tyvstartede.

- Vi ringede for sjov skyld til hinanden fem minutter i tolv for at sikre os, at vi ikke allerede var begyndt, grinede Morten Dahlin.

Tom Block havde også frivillige folk med på turen rundt. Det samme havde Venstre-kandidaten, der havde flere - og måske utraditionelle - opgaver i den forbindelse.

Den lokale formand for Venstres Ungdom i Slagelse, 19-årige Clara Sadolin, sad nemlig på skulderen af politikeren. Ikke fordi en stige ikke kunne bruges, men fordi et trappefald har gjort hende noget ufleksibel, idet hun har benet pakket i gips.

- Jeg har brækket mit ben, lød det fra den 19-årige ungdomspolitiker, der afviser at lægge sig på sofaen og have ondt af sig selv. Slet ikke på denne dag.

- Det er vigtigt at bidrage og være med, og det er jeg på den her måde, sagde Clara Sadolin, der - formentlig som mange andre - betragtede ophængningen og det fokus, der bliver lagt af frivillige, som »ret intenst«. Særligt fordi der også hænger valgplakater i gadebilledet, som viser kandidater til EU-parlamentsvalget.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk