12. december 2017
Både bil og chikane ødelagt: Foto: Maria Hjortholm
gallery icon

Se billedserie

Både bil og chikane ødelagt: Foto: Maria Hjortholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne - trafikchikaner påkøres tit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne - trafikchikaner påkøres tit
Slagelse - 23. september 2017 kl. 08:10
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En smadret trakfikchikane og ditto bil med udsivende olie og vand, var resultatet, da en 33-årig kvinde fra Vemmelev på vej til arbejde på Slagelse Sygehus fredag klokken 07.45 blev blændet af en lavthængende sol på Borgergade. Uheldet skete trods kvindens udmærkede lokalkendskab til de trafikale forhold på Borgergade, hvor chikanerne i begge side af vejen tvinger bilerne til at køre zig-zag med deraf følgende nedsat hastighed.

En kvindelig beboer kom hurtigt den forulykkede bilist til undsætning, men hun kunne selv kravle uskadt men chokeret ud af bilen, der stod skævt ovenpå den smadrede chikane, der er forsynet med en høj metalstang til brug for blomsterudsmykning. Metalstangen blev fuldstændig lagt ned ved sammenstødet. Formand for Vemmelev Lokalråd Jytte Knuth fortæller, at det langt fra er første gang, at bilisterne kører ind i chikanerne, der har været der i over ti år.

- Der sker ofte sammenstød, men jeg mener ikke, at de skal fjernes. For vi har et stort behov for at passe på de mange bløde trafikanter i form af skolebørn, der færdes på Borgergade frem og tilbage til Vemmelev Skole, siger Jytte Knuth til Sjællandske. Hun tilføjer, at skilte før strækningen med chikanerne med teksten »Hold tilbage for modkørende trafik« også kunne minde bilisterne om de gældende færdselsregler, så bilisternes passage af chikane-strækningen ikke er en »hvem kommer først-oplevelse«.

Jytte Knuth understreger, at holdningen til chikanerne er delt, således at der også er en del, der gerne så dem fjernet.

Mariah Izabella Larsen bor på Borgergade ved chikanerne. Hun er mor til to skolebørn på otte og 12 år, og hun vil af med de nuværende chikaner.

- Der findes så mange muligheder for vejbump. Vi har klart behov for at dæmpe farten på Borgergade, hvor der køres alt for stærkt. For efter chikanerne gasser bilisterne op, ligesom flere unge har fundet ud af, at man kan køre hurtigt og lige igennem, hvis man kører midt på vejen, siger Mariah Izabella Larsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk