10. maj 2021
Montageleder Jesper Pedersen fra firmaet HSM ses her ved det sted, hvor broens ene trappe kommer til at lande nær busstationen.
gallery icon

Se billedserie

Montageleder Jesper Pedersen fra firmaet HSM ses her ved det sted, hvor broens ene trappe kommer til at lande nær busstationen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Bro over sporet løftes på plads af landets største mobilkran

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Bro over sporet løftes på plads af landets største mobilkran

Der bliver masser af aktivitet ved nattetid på Slagelse Station de kommende nætter, når ny bro svinges på plads af kæmpekran. Se fotos i billedgalleriet herover og en video i artiklens bund.

Slagelse - 31. marts 2021 kl. 10:54
Af Arne Svendsen

Der har været talt om det i årevis, og nu sker der for alvor noget med den nye bro over sporet på Slagelse Station.

Tirsdag blev Danmarks største mobilkran fra firmaet BMS kørt i stilling ved stationen. Efter flere måneders forarbejde ligger alle elementer til den nye gangbro klar på byggepladsen ved busstationen på Ndr. Stationsvej.

Den store kran, der kan løfte op til 750 tons, vil i løbet af fire nætter løfte elementerne på plads, mens der spærres af for toge.

- Vi har fået tildelt nogle natspærringer af Banedanmark (som også arbejder hele påsken), hvor der kun kører få tog igennem stationen. Monteringen vil ske i seks etaper, og det vil ske over fire nætter fra og med natten mellem den 31. marts og 1. april til og med natten mellem 3. og 4. april, fortæller programleder Torben Hjelm fra Slagelse Kommune, der følger arbejdet med broen tæt.

Først klar til brug i juni

Det er firmaet HSM fra Grenå, der har lavet broen. Montageleder Jesper Pedersen fra firmaet fortæller, at det ikke er hele broen, der kommer på plads i påsken, idet man venter med de to trapper fra henholdsvis busstationen og området mellem Syddansk Universitet og Absalon.

Broen ned på perronen vil blive løftet på plads i påsken.

Herefter vil der være en del svejse- og monteringsarbejde frem til den 26. april.

Maj og juni måned skal bruges til montering af belysning og belægningsarbejde med mere, hvorefter gangbroen forventes afleveret til brug sidst i juni.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk