29. september 2021
Militærhistorisk interesserede og foreninger var samlet i weekenden til "Military Days."
gallery icon

Se billedserie

Militærhistorisk interesserede og foreninger var samlet i weekenden til "Military Days."
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Militærdage tiltrak mange besøgende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Se alle billederne: Militærdage tiltrak mange besøgende

Indehaver af Panzermuseum East, Allan Pedersen, vurderer, at der både lørdag og søndag var omkring 1.000 interesserede forbi arrangementet »Military Days,« der er det første af sin slags.

Slagelse - 13. september 2021 kl. 12:21
Af Anna Gudmann Hansen

I weekenden besøgte militærhistoriske interesserede i stor stil arrangementet »Military Days« ved Panzermuseum East lidt uden for Slagelse.

Allan Pedersen, indehaver af museet, vurderer, at omkring 1.000 gæster var forbi lørdag, og søndag middag forventede han det samme besøgstal på andendagen.

- Det gik over al forventning. Vi har haft flere gæster, end vi havde regnet med, og udstillerne har været gode til at bakke op om det, siger Allan Pedersen om førstedagen på messen.

Besøgende fra Tyskland og Sverige

Udover interesserede gæster, var der rigeligt med deltagere. Forskellige foreninger fra både Tyskland og Sverige var kommet hele vejen til Esholte for at vise deres køretøjer og historiske militærudstyr frem.

En af de foreninger er DMKF, eller Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forening. Her fra kom Annette Skoulund og Jens Modin. De er begge fra Kalundborg, og det er ikke første gang, de besøger museet med udstyr fra foreningen.

De var begge udklædt i militærudstyr, og så sad de foran en lastbil fra 1942, som har kørt gennem Normandiet under Anden Verdenskrig, fortalte de.

De to har begge haft en langvarig interesse i militærhistorie, men derudover føler de også, der er en dybere mening bag at vise frem til militærmesser som den, de befandt sig på søndag:

- Vi har lavet en tidslomme her fra Anden Verdenskrig, og det er vigtigt for især de unge at se og høre om det, fordi det glider væk fra deres bevidsthed, sagde Annette Skoulund, og Jens Modin er enig:

- Det er vigtigt at fortælle om det (Anden Verdenskrig, red.), så vi er sikre på, det ikke sker igen.

Kommer igen næste år

»Military Days« afløste en årlig historie- og livstilsmesse på muséet. På grund af for få tilmeldinger til messen valgte Allan Pedersen at droppe messen og i stedet fokusere på dagene fyldt med fremvisninger af militær- og krigshistorie.

- Jeg dropper det andet fuldstændig, det kommer ikke til at ske mere. Det, vi har gang i nu, relaterer sig også mere til det, vi i forvejen har, siger indehaveren.

- Den historie, jeg formidler er jo koldkrigshistorien. Anden Verdenskrig er allerede begyndt at glide lidt i baggrunden i de unges opmærksomhed, siger han, og tilføjer, at han mener Den Kolde Krig lettere kan relateres til i dag:

- Det tror jeg. Man snakker hele tiden om Rusland, Putin, Ukraine, det er jo de gamle Sovjetstater, siger han.

Allan Pedersen fortæller, at det allerede er planlagt, at arrangementet »Military Days« kommer tilbage igen næste år.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk