2. december 2020
Direktør Ejvind Pedersen fremviser her noget af den messing, som udvindes af slaggerne, efter at de har været en tur gennem maskinerne i baggrunden. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Direktør Ejvind Pedersen fremviser her noget af den messing, som udvindes af slaggerne, efter at de har været en tur gennem maskinerne i baggrunden. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Scanmetals førende i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scanmetals førende i Europa

Virksomheden i Kirke Stillinge har købt tysk selskab tilbage, og det giver gode muligheder for at fortsætte vækst med at udvinde metaller fra slagger. Det gav sidste år et driftsresultat på 56 millioner kroner.

Slagelse - 22. juli 2020 kl. 07:16
Af Arne Svendsen

Der er gang i sagerne hos virksomheden Scanmetals i Kirke Stillinge. Her arbejder de 70 ansatte med at udvinder metaller fra den slagger, som man køber fra forbrændingsanlæg.

Virksomheden kom stærkt ud af 2019. Et år, der var præget af etablering af nye fabrikker i Danmark og investeringer for mere end 100 millioner kroner.

Scanmetals realiserede i 2019 et driftsresultat på 56 millioner kroner, hvilket var 83 pct. mere end året før.

Tysk firma tilbage

Nu har det danske selskab Scanmetals så overtaget 85 pct. af det tyske selskab Scanmetals Deutschland Gmbh.

Der er faktisk tale om et tilbagekøb. Scanmetals Deutschland blev grundlagt i 2014 af Scanmetals danske direktør og stifter Ejvind Pedersen sammen med lokale investorer.

Senere overtog de lokale investorer det fulde ejerskab af de tyske aktiviteter.

- Det var nødvendigt for mig at gøre det på den måde for fire år siden, da jeg skulle skaffe penge til udbygning her i Kirke Stillinge. Men nu er jeg rigtig glad for, at det har været muligt at købe virksomheden tilbage, siger Ejvind Pedersen.

Førende aktør i Europa

Begge selskaber er specialiserede i udvinding af metaller fra den forbrændingsaske, der produceres af et forbrændingsanlæg. Ejvind Pedersen lægger meget vægt på, at begge selskaber dermed bidrager selskaberne aktivt til en grøn samfundsudvikling, hvor affaldsprodukter bliver reduceret, genbrugt og genanvendt.

- Med opkøbet i Tyskland har vi etableret os som den førende aktør i Europa. Den øgede volumen gør os endnu mere relevante overfor vores kunder og leverandører. Jeg ser meget positivt på fremtiden og mulighederne for at fortsætte Scanmetals væksteventyr de kommende år, siger Ejvind Pedersen, der ikke har planer om pensionering, selv om han runder de 67 år senere på året.

Tre fabrikker

Scanmetals har anlæg i Danmark, Storbritannien og Tyskland.

De tre fabrikker er lige store og virksomheden beskæftiger i alt omkring 170 mennesker.

Scanmetals udvinder årligt ca. 45.000 tons metaller fra forbrændingsaske. Scanmetals Deutschland har et moderne udvindingsanlæg i Bremen, som nu integreres i koncernen.

Opkøbet er i tråd med Scanmetals' strategi om at være den globale markedsleder indenfor genanvendelse af metaller fra forbrændingsaske.

Kirk Kapital erhvervede i 2019 en minoritetspost i Scanmetals og har bistået virksomheden og ledelsen i forbindelse med transaktionen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk