12. maj 2021
Bagerkompagniet fyrer alle sine ansatte. 40 har fredag modtaget en opsigelse.
Bagerkompagniet fyrer alle sine ansatte. 40 har fredag modtaget en opsigelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samtlige 40 medarbejdere fyres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samtlige 40 medarbejdere fyres
Opdateret 23. juni 2018 kl. 08:19
Slagelse - 23. juni 2018 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal

Bagerkompagniets virke i såvel Slagelse som Glumsø, Nykøbing Falster og Marielyst synes snart at være en saga blot.

arrow Læs også: Kortvarigt bagereventyr nu endeligt afsluttet

Som en konsekvens af den seneste tids knas i produktionen grundet ikke mindst gentagne ovnnedbrud og kiv med kreditorer, der ganske naturligt ønsker deres penge - for en enkelts vedkommende 6,5 millioner kroner - er bagerkædens 40 ansatte nu blevet præsenteret for en fyreseddel.

Det blev de mere nøjagtigt fredag, hvor det stod klart, at fremtiden ikke bare synes en smule usikker, men faktisk ganske uvis for selskabet bag, MBC+T Engros, der den seneste uges tid har været i vælten.

Torsdag lukkede de samtlige bagerbutikker og sendte medarbejderne hjem.

- Det er med stor beklagelse og ærgrelse, skriver direktør Carsten Forsberg, der arbejder hen imod ikke at gå konkurs, men heller ikke kan udelukke, at der bliver tale om en permanent lukning.

Han indrømmer samtidig, at det nok ikke bliver Bagerkompagniets bogstaver, der kommer til at pryde facaden hos de butikker, der måtte blive reddet.

Bagerkompagniets kartotek af navne indeholder 40 medarbejdere. Samtlige er blevet opsagt på vilkår og med frister, som måtte fremgå af deres ansættelseskontrakter.

Det betyder, at de ansatte skal ud at finde andre græsgange efter noget af et stormvejr de seneste dage, hvor selskabet bag Bagerkompagniet - og så vidt også forgængeren Dan Mejsner, der ejede flere bagerbutikker tidligere, men gik personlig konkurs tilbage i marts med en gæld på nu ni millioner kroner - er blevet anklaget for urent trav.

Det er i hvert fald, hvordan kurator Lene Andersen, DreistStorgaard, vurderer det, der sker i sagen om Bagerkompagniet, som ved årsskiftet teknisk set overtog fra netop Dan Mejsner, der i dag føler sig snydt af selskabet.

- Det er skyldnersvig, siger kuratoren, der blandt andet bemærker, at hun og MBC+T Engros slås om flere aktiver, som ifølge hende tilhører Dan Mejsner og dermed hans konkursbo, men alligevel har fungeret i flere af Bagerkompagniets butikker og bagerier.

Kuratoren mener, at det kan ende med en retssag, trods hun ikke er sikker på, at der er penge nok i konkursboet til at føre sagen. Flere kreditorer har dog annonceret over for Sjællandske, at de gerne spæder til.

arrow Brormand fører bagerdrøm videre
14. juli 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 15:53
arrow Bagerkonkurs synes uundgåelig
30. juni 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:21
arrow Krav for millioner truer selskab bag bagerbutikker
19. juni 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 07:20
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk